23948sdkhjf

Nordr har fått miljøsertifisert sitt første boligprosjekt

Boligprosjektet som Veidekke nå bygger for Nordr på Øvre Steinaunet i Trondheim er byens største miljøsertifiserte boligprosjekt og samtidig det første fra Nordr.

Les også: Nordr starter bygging av milliardprosjekt i Trondheim

– Med miljøsertifiseringen kan vi endelig dokumentere at vi ikke driver med grønnvasking i prosjektene våre, men leverer faktiske klima- og miljøresultater, uttaler adm. direktør i Nordr, Pål Aglen i en pressemelding fra selskapet.

Enklere for kommunale myndigheter

BREEEAM er Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygg og har vært i bruk i over 30 år. De siste årene har bruken av den norske tilpasningen BREEAM-NOR tatt av her til lands, først på næringsbygg og så på boliger. Det er viktig at politikere og byråkratene forstår mulighetene og bruker miljøstandardene aktivt. Ved å følge standardene som er innarbeidet, kan kommunene langt på vei slippe egne lokale tiltak for å ivareta bærekraft, mener Nordr.

– Vi har lagt stor vekt på bærekraftig design og bygging gjennom hele prosjektet, fra planlegging til overlevering. Vi har en bevisst strategi om å søke partnere som er i stand til å levere gode resultater på bærekraft, og vi er svært fornøyde med hva Veidekke har levert på dette området, avslutter Aglen.

Mye kan gjøres for å redusere klimaavtrykket

– Det kan gjerne stilles strengere krav om bærekraft til utbyggerne i boligprosjekter. Det er mye som kan gjøres i en byggeprosess for å redusere klimaavtrykket, og utviklingen går heldigvis raskt i riktig retning, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag. – Vi liker å bli utfordret og finne nye gode bærekraftige løsninger sammen med våre kunder. Byggebransjen har historisk sett dessverre stått for betydelige klimautslipp, derfor er vi også en viktig del av løsningen, fortsetter han.

Opphav og kilder: Nordr

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11