23948sdkhjf

Nytt hightech-verksted: Volmax gyver løs på Rygge

Renault- og Volvo-forhandler Volmax tar i bruk et nytt og moderne lastebilanlegg plassert inntil E6 i Rygge kommune.

NYTT LASTEBILANLEGG: I nyanlegget skal lastebil- og busskunder få service og reparasjoner på både kjøretøy, hengere og påbygg.

- Det er et privilegium å få være servicemarkedsjef idet vi tar i bruk et nytt anlegg. Dette er en vitaminsprøyte for hele organisasjonen, sier servicemarkedsjef Andreas Hanssen i en pressemelding i dag.

Ung sjef for anlegget

29 år gamle Hanssen har tross sin, for oppgaven, lave alder lang fartstid i Volmax. Han startet som lærling for 11 år siden. I dag er han ansvarlig for driften av det nye anlegget.

Volmax opplyser at det er 41 ansatte ved anlegget, hovedtyngden er mekanikere, 25 i tallet. På delesiden jobber det 7, salgsavdelingen består av 3 selgere og en administrasjon på 5. I tillegg til en øremerket person fra Volmax Kompetanse som arrangerer kurs, både i forbindelse med leveranse av nye biler, samt ADR- og YSK -, Yrkessjåførkurs.

- Anlegget inneholder to store konferanserom som kan slås sammen til ett. I tillegg har vi i anlegget en egen avdeling for klargjøring av nye biler, noe vi ikke har hatt før. Der er det et eget kontor hvor man sammen med kunden kan gå igjennom den nye bilen, utdyper Andreas Hanssen.

Nytt anlegg Volmax Rygge

 • Adresse: Flyplassveien 38, Rygge
 • Byggherre: Cognia Eiendom AS
 • Eiendommens areal: 20.000 m2
 • Byggets areal: BTA 3.990 m2
 • Totalentreprenør: Betonmast Østfold AS
 • Antall løp: 9 1/2
 • Lengde på verkstedløp: 32/36 meter
 • Spesielle løp: 2 for service og PKK – kan kombineres
 • Eget ADR – løp
 • Eget løp med løftere i gulvet for busser
 • Eget serviceløp som enkelt gjøres om til vaskehall
 • Antall ansatte 41
 • Omsetning 2020: 130 mill kroner

Gjennomgående hightech-løsninger

Anlegget skal driftes på to skift, og de fleste funksjoner er datastyrt. Mekanikerne har f.eks en app i smarttelefonen hvorfra de åpner og stenger hvilken som helst kjøreport ved inn- og utkjøring. I et eget rom for rekvisita, registrerer et hvert uttak av f.eks kjemikalier, automatisk med mengde og hvilken ansatt som har hentet ut materiellet.

I et eget løp for buss er det såkalt «in ground lift», en løfter som er programmerbar til den bussen som skal løftes opp. På en skjerm skriver man inn hva slags buss det dreier seg om, bussen kjøres inn og stanser der det er markert for bakaksel, så styrer løfteanlegget hvor det andre løftepunktet skal være automatisk

- Vi har også to løp for PKK og service, som lett kan kombineres. Er det ikke PKK på programmet, kan begge løp fylles av biler som er inne på service. Vi har også en egen ADR-hall, for lastebiler med farlig gods. Her er ytterveggen på langsiden bygget med deformasjonsfelter som vil blåse ut om det skulle oppstå en eksplosjon.

Det er «gass-sniffere» montert i hele verksteddelen. Oppdages det gass går alarmen og brannluker i taket åpnes automatisk. Det er investert i et automatlager fra Kardex som har 168 hyller i 2 heiser - totalt lagerhylle-areal er over 1200 m2!  Før innflytting ble hver artikkel målt opp og plassert for maksimal plassutnyttelse.

Bygget har luft til vann varmepumpe på taket og gulv-varme. Verkstedløpene er utstyrt med tårn som leverer 11 kvaliteter olje, diesel og spylervæske.

36 meter lange verkstedsløp

5 av verkstedløpene er på 32 meter, mens 4 er på 36 meter slik at de lengste kjøretøykombinasjonene får god plass. Er det kortere biler inne, er det plass til opptil 4 kjøretøy i hvert løp. To løp har såkalt «cross-check» som avslører eventuelle slitasje i forstilling på bilene som kontrolleres.

To av verkstedløpene har grav, så man kan gå under kjøretøyet og tapping av f.eks olje foregår ned i trakter som går på skinner slik at man plasserer trakten rett under tappeskruen.

Ett verkstedløp kan deles av og blir til en fungerende vaskehall med moderne skumanlegg og høytrykkspylere.

Innenfor hovedinngangen møtes kundene av en disk med to kundemottakere og en fra delesiden. I tillegg finnes det en egen krok der sjåfører som venter på kjøretøyet kan slappe av, og det finnes også dusjmuligheter.

Volmax er en del av det nystartede morselskapet Cognia som har datterselskapet Cognia Eiendom som har investert i nyanlegget. Tidligere i år åpnet Volmax nytt anlegg inntil E6 utenfor Hamar og allerede på nyåret åpner man nytt anlegg i Kongsberg. I tillegg investeres det i et nytt anlegg i Porsgrunn som skal åpne om ett års tid. 

Kilde: Pressemelding fra Volmax

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125