23948sdkhjf

Tilhenger-krim: Da er det sesong for å luke disse ut av trafikken

Av tre personbiler med tilhenger som ble vinket inn i samme kontroll i helgen, ble alle tre sjåfører anmeldt.

TRAFIKK OG SÅNN: Men aller først. "47 førarar av tungbil – alle nytta bilbelte!"

Den overnevnte, lett overraskede, setningen innleder Gunnar Breiviks kontrollrapport fra Håbakken søndag kveld. Og han er ikke alene.

Etter en streifkontroll på E39 ved Langeland, Rv 5 Naustdalsneset og Førde sentrum skriver Svein Ove Salt: 169 førarar var observert for bruk av bilbelte og alle brukte belte i dag, noko som er svært bra.

Så er da også det generelle inntrykket, etter å ha lest de siste tre dagers kontrollrapporter, gjennomgående oppløftende.

Tørre svingskiver under lupen

En gjenganger som har økt på de siste ukene, er påpeking av tørre svingskiver. Og det er på sin plass, desto nærmere vi kommer glatte veier, desto mindre ønsker man å møte en semi som strever med å holde svingen sin.

Vi kom ikke unna gebyr for overtrådt kjøre- og hviletid i helgen heller. Fra i går kveld skriver Gunnar Breivik:

"En førar av vogntog hadde fleire brot på bestemmelsane om køyre- og kviletid. Den nye forskrifta «om gebyr for visse overtredelser av vegtrafikklovgivningen», som trådte i kraft 1. september 2021, kom til anvending. Førar hadde eitt brot på bestemmelsane om døgnkvile på 7 timar 30 minutt, der kravet var minimum 9 timar kvile. Dette resulterte i eit overtredelsesgebyr på kr. 1.000,- til førar, samt kr. 2.000,- til foretaket. Førar hadde også fleire andre brot som resulterte i advarsel – som ville ha blitt sanksjonert med gebyr – dersom brota var skjedd i september."

Kjøring med henger krever tillatelse

Men det var likevel Krossmoen som den mest tidstypiske fangsten, personbiler med henger, på vei med ved et sted. Ari Lalo skriver:

" Tre personbiler med tilhenger ble stoppet av oss og vinket inn til kontrollplassen. Ved nærmere undersøkelse av førerkortet viste det seg at sjåførene ikke hadde førerrett for kjøretøykombinasjonene. Det ble gitt kjøreforbud og de måtte avkoble tilhengerne før de kunne kjøre videre. Sjåførene ble også anmeldt til politiet."

Vi andre lesere kan jo minne våre venner og kjære som måtet være i faresonen med litt færre bokstaver i førerkortet, om at det faktisk koster mindre å ta hengerlappen BE enn å få bor for å kjøre uten (sitat: Flyt Trafikkskole)

Kilde: Statens vegvesen kontrollrapporter

Artikkelen er en del av vårt tema om Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11