23948sdkhjf

Norges dyreste og største kjeller? Veidekke bygger for 2,1 milliarder

Veidekke har fått i oppdrag å bygge kjeller under det nye regjeringskvartalet. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 2,1 milliard kroner.

Oppdraget innebærer prosjektering og bygging av kjeller i to etasjer på totalt 15.000 kvm med omfattende grunn-, betong og tekniske arbeider. 

Veidekke opplyser at de inngikk en samspillsavtale om kjelleren med Statsbygg i oktober 2019 og har brukt tiden frem til nå på å videreutvikle prosjektet.

Veidekke har i mellomtiden blitt godt kjent i området gjennom oppdragene med å rive to ødelagte regjeringsbygg og oppføring av et kjellerråbygg under D-blokken. Å ferdigstille dette råbygget inngår i det nye oppdraget i tillegg til å bygge nytt to-etasjes kjellerbygg på totalt 15.000 kvm. under store deler av det nye regjeringskvartalet.

Lang og god samspillsfase

– Vi har hatt en lang og god samspillsfase med Statsbygg og involverte samarbeidspartnere hvor prosjektet har blitt gjennomarbeidet og planlagt for en optimal byggeperiode, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Han mener oppdraget også passer svært godt til deres kompetanse i anlegg- og byggevirksomheten med omfattende arbeider i grunnen, bygging av betongkonstruksjoner og styring av tekniske underentreprenører.

Byggearbeidene er planlagt fullført i februar 2025.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127