23948sdkhjf

Tove fra Hallingdal: - Jeg vokste opp med en far som kjørte tømmerbil

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det passer midt i blinken for meg”

  • Sjåfør: Tove Haugje Røisgaard
  • Bosted: Hol i Hallingdal
  • Kjører: Slakt til Nortura Gol, Nortura Rudshøgda og Nortura Førde
  • Bil: Scania R580 B8×4*4 2020 mod., tre etasjer dyretransport
  • Transporteres: Sau og storfe til slakt. Smågris transporteres til videre fôring. Mye fjellkjøring av sau og storfe i fjellene i Hallingdal.
  • Tove fikk lappen på klasse C i våren 2021. Hun kjører for Tor Ingar Idstad Transport.
  • Instagram: @toveroisgaard

“Jeg vokste opp med en far som kjørte tømmerbil, så jeg var mye med han og kjørte i oppveksten. Min samboer Ole Johan Mikkelsen har kjørt dyretransport i mange år. Jeg har vært med han og kjørt både lokalt og langkjøring.

Jeg begynte å øvelseskjøre med tom bil, til jeg valgte å ta førerkortet selv og være med som reservesjåfør da jeg til daglig jobber som industrimedarbeider.

Nå avlaster jeg min samboer med å kjøre ettermiddag og helg.

Den første turen min var i sommer, med et lass med storfe fra en gård i Hemsedal. Dyrene skulle kjøres til slakt hos Nortura Gol. Jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle takle å laste storfe alene. Man vet aldri hvordan storfe reagerer på lasting. Jeg var også litt usikker på hvordan jeg skulle klare å rygge bilen inntil på gården. Men, det gikk over all forventning, mye på grunn av en hyggelig og behjelpelig bonde. Da får man en mestringsfølelse.

Det som er viktig for meg i hverdagen er at jeg trives i den jobben jeg gjør. Jeg er oppvokst på sauegård i Uvdal og er glad i å håndtere dyr. Derfor passer det midt i blinken for meg å kjøre dyretransport.

Ute på veien trives jeg ekstra godt når det er kjøring av dyr til fjells. Spesielt henting på høsten når dyrene skal hjem. Høsten er en fin tid i fjellet, og da er det fint å få en langtur for å oppleve nye plasser.

Fritiden min går til min sønn på ni år. Jeg er også veldig glad i å gå turer i fjellet.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094