23948sdkhjf

Vi faller ikke rett

Norge blir det første eksportlandet til den svenske superhjelmen.

Utviklingen på hjelm-fronten har stått stille i mange år, derfor eksisterer vi, innleder Nawar Toma, en digital hjelmlansering tidligere i år.

Vi går på trynet

Han er sjef og grunnlegger av Guardio Safety AB som nå skal pushe en dyrere og mer avansert hjelm på markedet. Dagens hjelmer lages etter en norm og test hvor man får et fallende objekt rett ovendrra midt på hjelmen, men statistikken viser at du sannsynligvis går på trynet og da faller du ikke rett. - Du får et slag på hjelmen på skrå, forteller han.

Hermer hjernen

Nå skal dette tas hensyn til med verdens første hjelm med Mips (Multi directional impact protection system) som forsøker å etterligne hjernens egen beskyttelsesmekanisme (at den flyter på innsiden av hjerneskallen). En millimetertynn ramme på innsiden kan ved sammenstøt forskyve seg med 1 til 15 millimeters bevegelsei alle retninger i løpet av noen millisekunder. Det kan utgjør en stor forskjell fortelelr han.

Sier hvem du er

På toppen av hjelmen er det et slags wifi-symbol, via en app kan man legge inn personalia og helseopplysninger. Hvem som helst kan legge smarttelefonen mot hjelmen og få opp data på personen, uten noen egen app. GPS-punkt kommer også frem som man kan gi til nødetatene.

Opphav og kilder: Guardio

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095