23948sdkhjf

Tre gode transportbedrifter: Transferd, Logi Trans og Gardermofrakt

Regnskapene 2020: Større transportbedrifter som gjør det bra.

TRANSPORT OG ØKONOMI: Ytterligere tre selskaper er inne på vår topp 100-liste, med hhv 140, 180 og 220 millioner kroner i omsetning.

Størst av de tre er Tananger-baserte Logi Trans AS i Sola kommune, som i 2020 presterte en omsetning på 218 millioner kroner.

Dette er lommerusk mindre omsetning enn i 2019. Resultat før skatt har også sunket med 2,5 millioner kroner, ned til 4,5 prosent margin. Det er likevel svært mye bedre enn i 2018.

Egentlig et speditørselskap...

Da vi intervjuet Logi Trans om det gode resultatet og suksessfaktoren for et år siden, kom det også frem at selskapet ikke egentlig hører hjemme på akkurat denne listen med godstransportselskaper, men på den andre listen med de store speditørene.

Da skrev vi: «Logi Trans er et speditørselskap, og håndterer alle typer transportløsninger, spedisjon, fortollingsekspertise, mva-problematikk, prosjekthåndtering, OoG, ADR, spedisjon og lignende. Selskapet har egne hengere, men leier inn biler fra Thor Bjørn Østerhus Transport, Ørland Transport AS, Vegard Solheim Transport AS, Bergen Frakt med flere».

Logi Trans og daglig leder Else Cathrine Kjernes Ogne er likevel så trivelige at vi i år tar dem med på begge lister.

Vokser på topp- og bunnlinje

Nest størst er 10 år gamle Transferd AS i Førde, som holdt koken i 2020 og vokste fra 173 millioner til 180 millioner kroner i omsetning. Selskapet klarte i samme år å snu de litt svake resultatene fra de senere årene til pene 7,4 millioner før skatt. De ga en resultatmargin på 4,1 prosent i  2020.

Men om selskapet ble etablert så sendt som i 2011, har det likevel langt lengre tradisjoner. Transferd er resultatet av sammen slåingen av Fjord1 Transport AS og Firda Billag AS sin godsdel.

Transferd er 100 % eid av Firda Billag AS, men eier også selv datterselskapet Sunnmøre Romsdal Billag Anleggstransport AS. Sistnevnte omsetter for 30 millioner i 2020, og holder en meget pen bunnlinje.

Redusert, men sterkere nå

Minst av dagens tre selskaper er Gardermofrakt AS, som har måttet tåle et omsetningsfall på over 30 millioner kroner, og endte på 138 millioner kroner i omsetning i 2020.

Men det har åpenbart vært et smart grep mtp lønnsomheten. Etter underskudd i både 2018 og 2019, har Gardermofrakt i 2020-tallene en pen bunnlinje på over 3 millioner kroner.

Funfact fra vårt artikkel fra 2019: Gardermofrakt AS, eid og etablert av Ståle Bjørdal (bildet), ble født samme dag som flyplassen åpnet, 8. oktober 1998. Med hovedfokus på flyfrakt til og fra Gardermoen har GF-konsernet vokst kraftig.

Opphav og kilder: Proff.no, Tungt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.1