23948sdkhjf

Sjekk listen: 11 stengte tunneler på Vestlandet

Det skal jobbes i 11 tunneler nord i Vestland fra nå og frem til utgangen av november - da blir det stengte tunneler.

Mesta har fått vedlikeholdsoppdraget etter å ha levert et tilbud på 25 millioner. AG Tunnel og BMO Tunnelsikring var også med i konkurransen, og leverte tilbud på henholdsvis 26,3 og 31,9 millioner (prisene er ekskl.mva).

Arbeidene starter så raskt som mulig, melder Statens vegvesen.

Dette skal gjøres:

Riksvei 5 Fodnestunnelen (Lærdal): Levering og montering av to høydehinder (høydemarkører).

Riksvei 5 Amlatunnelen (Sogndal): Levering og montering av to høydehinder. Vann- og frostsikre drypp i tunnelen. I tillegg tette vannlekkasje mellom portal og bankett. Vannet må ledes vekk fra portalen og fram til sandfangkum ca 10 meter fra portal.

Riksvei 5 Frudalstunnelen (Sogndal): Levering og montering av et høydehinder i retning mot Sogndal. Vann- og frostsikre drypp.

Riksvei 5 Bergstunnelen (Sogndal): Levering og montering av et høydehinder i enden retning Fjærland.

Riksvei 5 Fjærlandstunnelen (Sogndal og Sunnfjord): Rive ca 4000 kvadratmeter netting i tunneltaket og sikre med bolt og sprøytebetong. Vann- og frostsikre drypp.

Riksvei 13 Fatlatunnelen (Sogndal): Vann- og frostsikring.

Riksvei 15 Oppljostunnelen (Stryn): Vann- og frostsikring. Både reparasjon av eksisterende vann- og frostsikring, og nymontering.

Riksvei 15 Grasdalstunnelen (Stryn): Vann-og frostsike drypp. Både reparasjon av eksisterende vann- og frostsikring, og nymontering.

Riksvei 15 Hjelletunnelen (Stryn): Vann- og frostsikre drypp. Både reparasjon av eksisterende vann- og frostsikring, og nymontering.

E39 Bogstunnelen (Høyanger): Levering og montering av to høydehinder.

E39 Klebergtunnelen (Gloppen): Levering og montering av to høydehinder.

Trafikkstyring

 – Vi har forståelse for at veiarbeid som dette kan væra krevende for bilistene. Samtidig er det da viktig å minne om at vi gjør det for å ivareta trafikksikkeheten også i framtiden, sier prosjektleder Sveinung Hovland i Statens vegvesen.

Det vil bli styring av trafikken mens arbeidet pågår. Det er i Fjærlandstunnelen at vedlikehaldsarbeidet får de største konsekvensene med tre timer lange stenginer.

Sjekk med trafikkmelingene på 175.no oppfordrer vegvesnet til.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093