23948sdkhjf

ABAX tallfester 9 milliarder i besparelse for små aktører i bygg og anlegg

ABAX Smart Connect samler alle flåtedata i samme portal. Den nye løsningen hevdes å gi bedre forståelse og større kontroll over bedriftens biler, maskiner og verktøy.

ABAX Smart Connect er en løsning ABAX omtaler som en digital transformasjon for flåtestyring, utstyrskontroll og verktøysporing. En «game changer» for alle maskineiere, hevder selskapet.

 

Med lanseringen mener ABAX å bli den sentrale IoT-plattform-tilbyderen innenfor flåtestyringsmarkedet, samt styrke sin posisjon som telematikk-selskap. ABAX Smart Connect hevdes å gi bedre forståelse og større kontroll over bedriftens biler, maskiner og verktøy. Med banebrytende teknologi, og ved hjelp av åpne API-er fra maskinprodusentene, kan bedriftsledere samle all data fra sin flåte i en og samme portal. Uavhengig av merke og produsent vil alt gjøres tilgjengelig med kun en innlogging, skriver selskapet i en pressemelding.

– Datafangst bør stå på dagsorden hos alle som driver med flåtestyring. Potensialet er enormt når det kommer til å utnytte data for mer smidig flåtestyring, og derav øke driftsresultatet, sier Morten Strand, CEO i ABAX. Han trekker frem løsningens enkle og brukervennlige grensesnitt som gjør at bedrifter ikke trenger tung digitaliseringskompetanse for å komme i gang.

Store besparelser

En bransje ABAX ser et stort potensial hos er bygg- og anleggsbransjen, som har blitt omtalt som gående baklengs inn i fremtiden når det gjelder digitalisering, selv for de mindre aktørene. Ved å samle og forvalte dataene på en bedre måte anslår ABAX at bygg- og anleggsbransjen alene kan spare enorme summer.

Bare for de mindre aktørene samlet, vil den totale besparelsen komme over 9 milliarder kroner (dersom alle aktører i med 1-9 ansatte i bygg- og anleggsbransjen i Norge tok i bruk ABAX sine produkter på en standard 36 måneders avtale. Regnestykket baserer seg på tall fra SSB og ABAX sin egen ROI-kalkulator).

 – Barrierene for digitalisering og innovasjon er blant annet tid, kunnskap og kompetanse. Med ABAX Smart Connect gjør ABAX «digitaliseringsterskelen» for bedrifter enda lavere, nettopp ved å tilby et enkelt grensesnitt for tolking av data som sømløst vil bidra til å effektivisere arbeidshverdagen for entreprenørene, fortsetter Strand.

Ved hjelp av ABAX Smart Connect kan eiere av maskiner fra flere av markedets største OEM-er hente lokasjon og driftsdata inn til ABAX-plattformen. Med seg på laget har selskapet store navn som Hitachi, John Deere og Caterpillar. I tillegg er flere på vei inn. For maskiner som ikke er utstyrt med sporingsenhet tilbyr selskapet egenutviklede enheter for ettermontering, opplyser ABAX.

Med banebrytende teknologi, og ved hjelp av åpne API-er fra maskinprodusentene, kan bedriftsledere samle all data fra sin flåte i en og samme portal. Illustrasjon: ABAX

Gir kontroll over utslipp

Med stadig strengere krav for bærekraftige verdikjeder og utslippsrapportering til det offentlige, mener ABAX at den nye løsningen også vil bidra til å få kontroll over utslipp fra maskinparken. Videre kan man gjennom deres miljørapport enkelt få oversikt over hvilke maskiner som forurenser mest, og dermed vite hvilke som er mest gunstig å bytte ut først. Dette gir bedre forutsigbarhet for brukeren og kan fremskynde en elektrifisering av flåten. Ifølge SINTEFs rapport om digital samhandling og datadeling i bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen er nettopp digitalisering en av de viktigste faktorene for å oppnå en bærekraftig byggeprosess. Det anslås at anleggsmaskiner står for ca. 20 prosent av klimagassutslippene fra bygg- og anleggsnæringen, mye som følge av tomgangskjøring.

Kilde: ABAX

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078