23948sdkhjf

Nissan: Omdøper hele varebilsortimentet

Nissan fresher opp varebilene med nye designelementer og nye navn - NV300 blir til Primastar og NV400 blir til Interstar

Med helt nye Townstar som arvtageren etter Norges-sukseen e-NV200, får også den mellomstore Nissan NV300 og den store Nissan NV400 en vitamininnsprøytning. 

NV400 blir Interstar

Men Nissans største varebil får bare noen ytterst få design-endringer, men den har fått noen flere assistent-systemer som blindsone-assistent og automatiske fjernlys.

Motoren er den kjente 2,3-liters firesylindrede dieselen, men med syv effektuttak fra 108 hk til 178 hk. Noe mer nyheter om Interstar får vi sikkert høre om så fort en elektrisk versjon er klar. Renault Master, som Interstar fortsatt er basert på, finnes allerede som elektrisk.

NV300 blir til Primastar

Oppdateringene på Nissans mellomstore varebil er langt mer synlige, både utvendig og innvendig. Ny frontfanger, slankere LED-frontlys og ny grill gir et nytt og mer markant utseende.

Bilde over: På førerplass er det nytt ratt, nytt dashbord og ny 8-tommers infotainment-skjerm med navi og apple-carplay.

Du får også Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) for forbedret komfort og sikkerhet, med funksjoner som blindsonevarsler,  kjørefeltvarsler, trafikkskiltgjenkjenning, adaptiv cruisekontroll og intelligent nødbremsing.

Dobbeltclutch-automat

Nissan sier ikke så mye om motoriseringen enda, annet enn at det er snakk om Euro 6d-kompatible motorer med både manuell- eller dobbeltclutch-girkasse. Nå er det ingen hemmelighet at Primastar er basert på Renault Trafic og den er motorsiert med 2.0 Blue dCi med 110, 150 eller 170 hk og den skal også lanseres som elektrisk.

For som Nissan selv sier det; Her skal man utnytte styrken og omfanget til Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen som en del av Nissan NEXT-transformasjonsplanen. Med den nye "All-star-serien" skal nemlig den japanske produsenten forsøke å innfri ambisjonen om å øke tilstedeværelse i det europeiske markedet innen 2025.


Bilde over: Nissans varebilprogram ser snart slik ut. Fra venstre Nissan Interstar, Nissan  Primastar, Nissan Townstar og elektriske Nissan Townstar. Foto: Nissan 

Kilde: Nissan

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
May Linn fra Ålgård: - Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør
Richard Fromreide fra Askøy brakk ryggen, ble yrkessjåfør
Energieffektivitet: Knuser 1.000 tonn i timen på 0,05 liter diesel per tonn
E39 Kristiansand – Mandal: 19 kilometer ny motorvei åpnet
Yanmar: Tre elektriske i 2023
Vaske-saken: Statens vegvesen vurderer nå hva dommen har å si for kontrollpraksis
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.11