23948sdkhjf

Rana Gruber: - Det ble et rekordsterkt halvår

Solid produksjon og et fortsatt sterkt marked for jernmalm løftet Rana Grubers inntekter for første halvår 2021 til over 1,1 milliarder kroner og driftsresultat på 756 millioner kroner.

GRUVER OG ØKONOMI: Etter andre kvartal satt den norske jernmalmprodusenten med inntekter på 574 millioner kroner - mot Q2 i 2020 på 287 millioner

Og med et overdådig driftsresultat på 411 millioner kroner – nesten tre ganger så høyt som samme kvartal i fjor.

Les også saken "Gruveindustrien tjener rått på korona-effekten i 2021" hvor vi også ser på de norske aktørene.

Sikret volumer frem til 2030

I andre kvartal 2021 hadde Rana Gruber en produksjon på 398,9’ tonn jernmalmkonsentrat, en økning på syv prosent fra samme periode i 2020.

I juni kunngjorde Rana Gruber og Cargill en forlengelse av det eksisterende samarbeidet med ytterligere fem år, hvor Cargill forplikter seg til å kjøpe og markedsføre Rana Grubers produksjon av hematitt.

Forlengelsen sikret salget av alt hematittkonsentrat til 2030. Rana Grubers totale produksjonskapasitet av jernmalm utgjør 1,8 millioner tonn per år. Hematittkonsentrat er selskapets hovedprodukt og utgjør mer enn 90 prosent av produksjonen.

Null CO2 innen 2025

I løpet av tre til fem år har Rana Gruber også satt seg strategisk mål om å øke produksjonen av magnetitt, øke konsentrasjonen av jern i jernmalmproduksjonen og redusere CO2-utlsippet til null innen 2025.

Dette skal skje gjennom elektrifisering av gruveutstyr og mer bærekraftige forsyningskjeder. Men hva dette innebærer av maskin- og utstyrsanskaffelser kan ikke konsernsjef Gunnar Moe si i skrivende stund. 

- Dette må vi komme tilbake til senere. Det er et stort prosjekt der vi skal samarbeide med mange aktører i inn og utland, sier konsernsjef Gunnar Moe.

Opphav og kilder: rana gruber

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096