23948sdkhjf

DFDS med Volvos største ordre noensinne på elektriske lastebiler

Volvo Trucks melder i dag at de har mottatt en ordre på 100 FM Electric fra DFDS, Nord-Europas største shipping- og logistikkselskap.

TUNGT OG FOSSILFRITT: Vi kunne allerede i begynnelsen av juni fortelle at DFDS  skulle kjøre FM Electric fra i sommer - selv om bilen ikke kommer i produksjon før høsten 2022.

Nå har DFDS tatt steget et LANGT skritt fremover og bestilt hele 100 stykker av bilen.

Verdens største

I følge Volvo, er avtalen er den største kommersielle ordren for Volvo elektriske lastebiler hittil, og en av verdens største ordre av tunge elektriske lastebiler noensinne.

- Jeg er veldig stolt over partnerskapet vi har med DFDS. Sammen viser vi verden at elektrifisert tung lastebiltransport er en levedyktig løsning allerede i dag. Jeg tror dette vil oppmuntre mange flere kunder til å ta det første skrittet i sin egen elektrifiseringsreise, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks i meldingen.

Både distribusjon og langtransport

Leveransene av Volvo FM Electric til DFDS starter i fjerde kvartal 2022. Lastebilene skal brukes til både distribusjon og langtransport i DFDS’ logistikksystem i Europa.

– I DFDS er vi fast bestemt på å spille en rolle i å redusere CO2 -utslippene og skape en bærekraftig forsyningskjede. Vi vet hvor viktig elektrifisering er for å nå våre CO2-mål, og jeg håper vi kan inspirere andre i denne viktige overgangsfasen, forklarer Niklas Andersson, konserndirektør og sjef for logistikkavdelingen i DFDS.

FM Electric kan ha en vekt på 44 tonn (totalvekt) og har en rekkevidde på opptil 300 km. Med en påfyllingslading midt på dagen kan avstanden forlenges. Kjøretøyene kan lades både over natten i depotet og på hurtigladere langs ruten. DFDS har valgt en finansieringsløsning levert av Volvo Financial Services.

Volvo oppgir 40 prosent markedandel

Elektrifiseringstrenden i markedet for tunge lastebiler akselererer. I Europa er det registrert noen hundre elektriske lastebiler over 16 tonn så langt i år. Volvo oppgir at omtrent 40 prosent av disse er Volvo.

– Vårt klare mål er å lede overgangen til elektriske lastebiler. Målsetting for 2030 er at halvparten av våre globale lastebilleveranser skal være elektriske, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Volvo Trucks startet serieproduksjon av elektriske lastebiler i 2019. Produktutvalget inkluderer nå seks elektriske modeller – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE og Volvo FL, i tillegg til Volvo VNR, som selges i Nord-Amerika.

Om DFDS

DFDS leverer ferje- og transporttjenester i og rundt Europa, og har årlig omsetning på 19 milliarder danske kroner (25,4 milliarder NOK). De har 10 000 ansatte i mer enn 20 land. DFDS har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq i København.

Kilde: Volvo Trucks pressemelding

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Verdens første: Biogass-drevet New Holland-traktor til Graver AS
Traktor-premiere: Bobcat-traktoren vist for første gang i Norge
Tretten: Framgang for midlertidig bru
Polaris Norge: Rekkevidde er ikke alt
Tine-sjåfør fortviler: Vegvesenet sperret hengeren - nå beklager de hendelsen
Engcon: Etablerer eget salgsselskap for Norge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.125