23948sdkhjf

Legger kronen på verket: ØMF bygger siste trinn av ny bydel på Jessheim

Ø.M. Fjeld har inngått kontrakt om bygging av Saga Terrasse trinn fire som vil omfatte 180 leiligheter fordelt på fire åtte etasjer høye bygninger over p-kjeller og tre næringslokaler.

Det er selskapet Jessheim Byutvikling som står for bestillingen. Bak utbyggingsselskapet står Bane Nor Eiendom og Ø.M. Fjeld Utvikling i et 50/50-eierskap.

 

Boligprosjektet Sagabyen er det største av sitt slag i byen som i flere år har vokst raskest i landet. Foruten Saga Terrasse består Sagabyen også av enhetene Saga Senter og Saga Atrium. Saga Terrasse trinn én og to ble ferdigstilt i 2020, mens trinn tre er under bygging nå, opplyser Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Regionleder Ole Johan Krog i Ø.M. Fjeld er godt fornøyd med å få ansvaret også for den siste etappen som vil gjøre Sagabyen komplett. Foto: Espen Solli/Ø.M. Fjeld

Starter byggearbeidene på trinn fire i januar

Arbeidene med trinn fire, som vil omfatte 180 leiligheter fordelt på fire åtteetasjers bygninger over p-kjeller og 3 næringslokaler, starter etter planen i januar 2022.

– Når alt står ferdig en gang i 2023/2024, vil vi til sammen ha bygget 676 leiligheter fordelt på 13 ulike bygninger. De aller første arbeidene startet i 2010, så man kan trygt si at vi gjennom en lang periode har satt vårt preg på den nye bydelen, som i antall enheter og beboere allerede er større enn mange norske tettsteder, sier regionleder Ole Johan Krog i Ø.M. Fjeld, region Romerike.

Han er godt fornøyd med å få ansvaret også for den siste etappen som vil gjøre Sagabyen komplett.

– Totalentreprisekontrakten sikrer oss et godt volum i 2022 og 2023, samtidig som vi oppnår kontinuitet i utbyggingen med det samme svært dyktige teamet som vi har på prosjektet i dag, sier Krog.

Daglig leder i Jessheim Byutvikling, Jarle Eriksen (t.v.), kan skimte slutten på byggingen av Sagabyen. Her sammen med arkitekt Raymond Aas. Foto: Jessheim Byutvikling

Alt overlevert til avtalt tid

Til tross for høyt volum og etappevis utbygging over så mange år, har fremdrift og overlevering foregått helt i tråd med planene, bekrefter daglig leder i Jessheim Byutvikling, Jarle Eriksen.

– Alle byggetrinnene er overlevert til avtalt tid, og faktisk også flere måneder før det som er planlagt. For en byggherre er det naturligvis en stor fordel å ha et langvarig samarbeid med en entreprenør som bygger både raskt og tilnærmet feilfritt, sier Eriksen, og legger til at høy kvalitet har vært et av de viktigste suksesskriteriene for å lykkes boligmarkedet på Jessheim.

– Pandemien har rammet området vårt hardt i form av permisjoner og oppsigelser, men trass i dette har vi greid å opprettholde et godt salg i Sagabyen. Vi tror forklaringen er mange beboere som snakker varmt om bomiljøet, og ikke minst at boligene har en sentral beliggenhet og en variert leilighetsmiks som passer til etterspørselen i markedet. Nå håper vi at gjenåpningen og normaliseringen av samfunnet skal skyte ny fart på veksten her på Jessheim, avslutter Eriksen.

Opphav og kilder: Ø.M. Fjeld

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094