23948sdkhjf

Kim Andre fra Ulvik: - Det var stas da far min hentet meg med lastebilen

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Mange var nok også litt misunnelige”

  • Sjåfør: Kim Andre Pedersen
  • Bosted: Ulvik
  • Kjører: Hovedsakelig øst-vest
  • Bil: Scania R730
  • Transporterer: Materialer og flis
  • Kim Andre har kjørt lastebil i fem år, og jobber i dag for Rykkje Transport AS
  • Instagram: @kimmen_1990

“Jeg husker det var veldig stas da min far kom med lastebilen for å hente meg i barnehagen. Alle samlet seg ved gjerdet for å se, og mange var nok også litt misunnelige. Jeg vokste nesten opp i lastebilen. Jeg var med på langturer, og det var alltid moro. Jeg savner den tiden, og jeg kan nok takke far for at jeg også ble yrkessjåfør. 

I dag kjører jeg en Scania R730, som jeg er veldig fornøyd med. Kan ikke si annet enn at den er svært god å kjøre og gjør jobben sin. Den er tre år gammel og har snart gått en halv million kilometer. Bilen har åpning på begge sider, såkalte måkevinger, og bakover-tipp. Hengeren jeg bruker er en fire-akslet slep, og totalt er det hele 20 meter langt. Snart skal det bli 22 meter. Ny bil er bestilt, og den kommer på nyåret.

En spesiell opplevelse jeg husker godt fra min tid som yrkessjåfør var vinteren 2018-2019. Jeg kjørte brøytebil på Hardangervidda, og det var både utfordrende og interessant. Det var nok ikke den vinteren det falt mest snø, men det var likevel spennende. Jeg visste aldri hva som kom til å skje da jeg startet mitt skift, og det er naturligvis veldig motiverende å stadig få nye utfordringer til å bryne seg på.

Til daglig kjører jeg stort sett trelast fra bruket på Sokna, men jeg har også hatt noen turer til Fredrikstad, Kirkenær, Skien, Hamar, rundtur sørover og litt annet diverse. Det er alltid kjekt å komme til nye plasser med nye utfordringer som må takles.

Det viktigste for meg i hverdagen som yrkessjåfør er at utstyret fungerer til jobben jeg skal gjøre, og ha folk og prate med og musikk å spille på anlegget.”

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062