23948sdkhjf

Treindustrien: - Nå må broprogrammet fullføres

Både gods- og tømmertransport trenger broene. Interesseorganisasjonen Treindustrien ber den nye regjeringen og det nye konstituerte Stortinget om å vise handlekraft og sørge for tilstrekkelig finansiering.

FLASKEHALSENE: Til nå er det bare bevilget små beløp til broprogrammet, og også i år settes det av kun 20 millioner kroner.

 

Bransjeorganisasjonen Treindustrien peker på behovet for å utbedre broer for å effektivisere transport av gods og tømmer. I Nasjonal Transportplan har det i mange år vært gitt løfter om gjennomføring av et broprogram på 300 millioner kroner.

Næringslivet har fulgt opp og gjort en analyse av hvilke broer og flaskehalser som bør prioriteres for utbedring. Dette for å frakte gods over kortest mulige avstander og med kjøretøy som kan få med seg mest mulig varer per transport.

- NTP er ikke fulgt opp med årlige bevilgninger som forutsatt. Dette medfører usikkerhet som svekker grunnlaget for investeringer i norsk industri, skriver Treindustrien i en pressemelding.

De små midlene spises opp i administrasjon og byråkrati

– Bedrifter i treindustrien har store investeringer på gang, og nå trenger vi at myndighetene følger opp for å få til den grønne omstillingen som er nødvendig, sier Heidi Finstad (bildet), adm. direktør i Treindustrien.

Hun peker på at det til nå bare er bevilget små beløp til broprogrammet og også i år settes det av kun 20 millioner kroner.

– Dette monner ikke. Det blir for små beløp til å utbedre broene som gjenstår og midlene spises opp i administrasjon og byråkrati, sier Finstad.

Hun legger til at deres forventning til ny regjering og storting er at man nå tar et krafttak og får en skikkelig bevilgning slik at man får gjennomført broprogrammet i tråd med lovnader og ambisjoner.

– Usikkerheten må fjernes og vi trenger nå at man gir en bevilgning som fullfører broprogrammet på kortest mulig tid, sier Finstad.

Opphav og kilder: Treindustrien

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093