23948sdkhjf

Razzia hos asfaltaktør skapte engasjement - både for og mot

Reaksjonene på meldingen om politirazzia hos Killingmo Freseservice 1. oktober lot ikke vente på seg.

ASFALTAKTØR ANMELDT: Anleggsmagasinet og Tungt.no ble forrige fredag oppmerksom på at en større aktør i asfaltbransjen var politianmeldt for mistanke om brudd på arbeidsmiljøloven - og at anmeldelsen hadde ført til aksjon fra politiets side.

Det er Statens vegvesen som står bak anmeldelsen.

Etter flere henvendelser til selskapet for kommentar, men uten å lykkes, publiserte vi nyheten, uten bedriftens navn.

Daglig leder Jarle Killingmo kom imildertid raskt på banen med en pressemelding, og kunne bekrefte: "Killingmo freseservice AS har blitt anmeldt for brudd på arbeidstidsregelverket, og i den forbindelse har det blitt foretatt avhør og bevissikring hos oss fredag 1. oktober 2021."

I meldingen, som du kan lese i saken her, tar Killingmo fullstendig avstand fra innholdet i anmeldelsen.

Vekker høyt engasjement 

Leserinteressen for saken viser seg å være uvanlig stor, med 36.000 visninger per nå, og kommentarfeltene hvor saken er delt på facebook viser høyt engasjement.

Daglig leder Terje Larsen i rakkestadfirmaet Br. Larsen Asfalt AS, er en av mange som engasjerte seg i kommentarfelt under saken:

«På høy tid dette, dreper jo markedet med useriøs prising og mye dårlig jobb. Betaler heller det dobbelte (riktig pris) og får jobben utført som avtalt og til en pris både leverandør og oppdragsgiver kan leve med. Har man en kalkulator fra moderne tidsregning er det enkelt å finne ut hva som blir pluss og minus i regnskapet, om man vel og merke skal konkurrere på like vilkår." skriver Larsen

På direkte spørsmål fra Anleggsmagasinets journalist, understreker Terje Larsen at etterforskningen må gå sin gang, men svarer nei på spørsmålet om han er overrasket over anmeldelsen og razziaen.

Kommentarfeltene tar Killingmo i forsvar

Noe som derimot overrasker Larsen en hel del, er den overveldende forståelsen Killingmo Freseservice har fått fra bransjefolk i kommentarfeltene. Der er det mange som tar bedriften i forsvar.

Her er et utvalg:

  • «Ja, ja, alle kan vel gjøre feil i ny og ne».
  • «Å følge opp til punkt og prikke er vel ganske vanskelig».
  • «Det må være lov å stå på litt, man må på arbeid når det er arbeid».
  • «Rart at noen i det hele tatt gidder å prøve i dette landet. All honnør til de som orker».
  • «Dette er en privat aktør, og da springer staten. Men er det stat og kommune det gjelder, da er det ikke så viktig».
  • «Når misunnelsen er større enn sexlysten så anmeldes folk».
  • «Jeg har hatt jobb der, og maken til ordnede forhold skal man lete lenge etter!»
  • «Må vel gå an å jobbe og gnu på litt».

Ordknapp advokat

Killingmo selv har ikke respondert på Anleggsmagasinets videre henvendelser. På henvendelse er også selskapets advokat, Malin Renate Ranheim, i Advokatfirmaet Økland ordknapp, og henviste til selskapets første pressemelding.

I meldingen fremholdes at virksomheten jevnlig blir kontrollert av sine kunder, og at de tidligere har engasjert PWC for å evaluere internkontrollsystemer og etterlevelsen av disse. Arbeidstid og arbeidsforhold skal ha vært en del av evalueringen, og det har ikke fremkommet noe som tilsier at bedriftens rutiner ikke er i tråd med gjeldende lover og regler, eller at rutinene ikke etterleves.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079