23948sdkhjf

Kinesiske el-varebiler: 50 nye Maxus til Posten i høst

Maxus har levert over 130 el-varebiler til Posten Norge, og nå venter ytterligere 50 biler utover høsten. Det kinesiske merket klatrer mot el-varebiltoppen i Norge.

FOSSILFRI LOKAL-LOGISTIKK: I dag kjører alle Postens kjøretøy innenfor ring 2 i Oslo helt utslippsfritt, skal vi tro opplysninger fra bilmportøren RSA i en pressemelding i dag.

Lenger ned i pressemeldingen presiseres det at den nevnte utslippsfrie kjøringen handler om pakkelevering.

RSA står bak det kinesiske merket Maxus i Norge, som utelukkende har elektriske biler. Nå har altså Posten bestilt ytterligere 50 biler fra RSA til i høst.

2. plass blant elvarebiler

Av samtlige varebilmerker som er registrert i Norge hittil i år (3 første kvartaler)  ligger Maxus på en respektabel 11. plass, men enda mer spektakulært på 2. plass om vi bare ser på elektriske varebiler.

Det er fortsatt Toyota som har en soleklar topplassering blant elvarebilene, med hele 39 prosent markedsandel så langt i år.   Med totalt 569 registrerte biler, har Maxus en elvare-andel på 13,1 prosent, foran Peugeot på 3. plass med 12,0 prosent.

Bilene Posten har kjøpt

Det er modellene e-Deliver 3 og e-Deliver 9. e-Deliver 3 leveres med 4,8 og 6,3 m3 varerom, og batteripakker på 35 eller 52,5 kWh.

Nykommeren e-Deliver 9 skal være en større bil med fokus på kjørekomfort og plassutnyttelse. Maxus-importøren hevder bilen har klasseledende sikkerhetsnivå for både sjåfør og passasjer.

I tillegg til at bilen kan leveres med enten 9, 7 eller 11 m3 varerom, leveres den også som 9-seter, 8-seter og chassis med spesialtilpasset skap eller plan.

Opphav og kilder: Pressemelding fra RSA, Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078