23948sdkhjf

Mona fra Hornindal: - En storsalve på 13.000 kubikk var naturligvis en høydare

GRØFTENS HELTER
“Håper jeg er skytebas på heltid"

  • Helten: Mona Seljeset
  • Bosted: Hornindal
  • Maskin: Kjører en Hitachi zx210 fast, og litt annet dersom det er behov for det, som lastebil og hjullaster.
  • Mona feiret nettopp ti år i anleggsbransjen. De siste fem årene har hun jobbet som maskinfører og anleggsarbeider for totalentreprenør Vinsrygg Maskin i Nordfjord.
  • Instagram: @seljeset94

“Jeg er oppvokst på gård og jeg har alltid syntes det har vært kjekt med traktorer og maskiner. Jeg trodde derimot aldri at jeg skulle velge den yrkesveien da jeg søkte på helse og sosial på videregående skole. Jeg kom ikke inn på det, og valgte å gå idrett. Det fant jeg fort ut at ikke var noe for meg, så jeg søkte jobb som maskinførerlærling og fikk jobb ganske fort. Jeg hadde egentlig lite aning om hva jeg gikk til, men jeg har ikke angret meg en eneste dag.

Det beste med jobben min er at ingen dager er like. Jeg har de beste kollegaene, kjekke arbeidsdager, og en super gjeng å jobbe for. Jeg liker å utfordre meg sjøl, og faktisk få det til. Jeg er maskinfører, men er også skytebas da jeg tok sprengningssertifikat i mai i fjor. Så jeg har sprengt litt smått rundt om kring, men ikke kommet fullt i gang med det enda. Men å drive med sprengning er noe jeg synes er veldig kjekt og spennende.

En helt vanlig dag på jobben finnes egentlig ikke for meg. Det går i en del anleggsledelse om dagen, så har mye å styre med. Dagen bør uansett startes med en kopp kaffe med gode kollegaer hvor vi samtidig legger en plan for dagen. Da blir det selvfølgelig også litt tullprat. Det får opp humøret på morgenkvisten for ei som ikke er så glad i tidlige morgener.

Det kuleste oppdraget jeg har hatt er vanskelig å plukke ut etter ti år i bransjen. Jeg får være med på veldig mye kjekt, men en storsalve på 13000 kubikk var naturligvis en høydare. Jeg husker også tilbake til da jeg startet som maskinfører. Da var et av mine mål å få være med på et stort anlegg som for eksempel å bygge E6. Og jammen fikk jeg være med på E6 Sjoa-Vinstra, og det var veldig gøy.

Om tre år håper jeg at jeg er skytebas på heiltid, og at jeg nærmer meg overtagelse av familiegården.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.562