23948sdkhjf

Hanne fra Flekkefjord: - Føler jeg at jeg har et stort ansvar

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg er veldig glad i å jobbe”

  • Sjåfør: Hanne Nomeland
  • Bosted: Flekkefjord (opprinnelig fra Valle i Setesdal)
  • Kjører: Jobber i et firma hvor de legger fiber over hele Norge. Akkurat nå er stedet Lyngdal og Oslo-området.
  • Transporterer: Kjører fra pukkverk til jobb-området med forskjellig typer stein som blir brukt i grøfta. Ofte i trange og smale gater i byggefelt. Noen ganger på anlegg der hun kjører internt og av og til maskinflytt.
  • Bil: Litt forskjellig, men for det meste Volvo 660 og 540.
  • Hanne fikk lastebillappen i mars 2021, ysk i april 2021 og fast jobb hos lH anlegg i mai 2021. Hun leier seg også ut for mer kjøring.
  • Instagram: @hannii99

“Jeg er tidligere baker og konditor, men trivdes ikke så godt i det yrket. Under koronaen ble jeg permittert fra den jobben, og jeg møtte motstand der med en gang jeg ville ta lastebillappen. Jeg sykemeldte meg, og tok lappen på tre måneder. 

Jeg er veldig glad i å jobbe, så jeg ønsket meg en annen jobb der jeg kunne jobbe en del mer enn før.

Den første turen min der jeg fikk kjøre på oppdrag alene husker jeg godt. Jeg skulle kjøre turer frem og tilbake mellom pukkverk og jobb-området, og alt gikk heldigvis veldig bra. Jeg følte meg litt som dronningen av vegen i lastebilen, men samtidig at jeg hadde veldig kontroll.

Jeg husker også godt den første langturen min, for det var nå i starten av oktober. Da kjørte jeg fra Kvinlog til Sarpsborg via Oslofjordtunnelen. Jeg hadde et godt lass med gravemaskin, hjullaster og en del utstyr på tralle. Jeg kjørte en Volvo FH16 660.

Ute på veien føler jeg at jeg har et stort ansvar.

Jeg setter veldig stor pris på at guttegjengen på jobben har tatt meg imot så godt som de har gjort. Jeg føler jeg har blitt en del av gjengen. Jeg hører mye positivt i hverdagen om det er kult å ha jenter i slik et yrke. Det er viktig for meg å vise at jenter også kan være gode i mannsdominerende yrker.

Så langt har jeg ikke kjørt mye rundt, men kunne tenke meg å kjøre oppover i nord og se mer av innlandet. Om jeg får muligheten til å dra på en langtur gjør jeg gjerne det.

På fritiden driver jeg med jakt på alt storvilt, og har en hund som er veldig glad i å kjøre bil så det hender at han også blir med på tur.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093