23948sdkhjf

Statens vegvesen på retrett - må lyse ut bygging av Rv3-bro på nytt

Konkurransen om bygging av ny veg og ny Tunna bru i Tynset kommune avlyses.

ANBUD OG AVLYSNINGER: Det er Statens vegvesen som opplyser dette på sine hjemmesider:

"Statens vegvesen ser seg nødt til å avlyse gjeldende konkurranse og invitere til ny. Årsaken er at kvalifikasjonskravene i praksis har virket unødvendig begrensende på deltakelsen i konkurransen".

Unødvendig begrensende

Prosjektleder Taale Stensbye utdyper videre:

- Vi har et ønske om at Tunna bru skal produseres i betong og treverk, og har stilt krav om dette i konkurransegrunnlaget, blant annet at entreprenøren skal ha kompetanse og erfaring fra selv å ha oppført bruer av en slik type.

- Som oftest har entreprenørene hatt med seg andre faginstanser/ spesialister når det kommer til oppføring av trebruer. Her har vi altså vært unødvendig begrensende med det resultat at vi ikke får til den reelle konkurransen vi trenger, sier Stensbye. 

Fire måneder utsettelse

Hele seks entreprenører hadde levert søknad om å delta i konkurransen, men konkurransegrunnlaget skal nå revideres og legges ut på nytt.

Ifølge vegvesenet skal de fleste av de seks som søkte om deltakelse i første omgang kun trenge å gjøre små endringer i sine søknader for å kunne være med i den nye konkurransen.

- Vi blir satt tilbake fire måneder rent tidsmessig, men samtidig får vi til en reell konkurranse med riktige forutsetninger, sier Stensbye.

Kilde: Statens vegvesen nyhetssider

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093