23948sdkhjf

Bestiller 439 nye biler på fornybar energi

Det er Postens største bestilling noensinne av kjøretøy på fornybar energi. Det blir straks tatt i bruk 439 kjøretøy som går på gass og elektrisitet.

POSTEN OG KLIMAET: - Dette er store endringer som omfatter både mindre elektriske varebiler og store gassdrevne lastebiler med en tillatt totalvekt på opptil 60 tonn, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten, i en pressemelding i dag.

 De nye kjøretøyene vil bli satt i drift over hele landet, men Posten opplyser i meldingen ikke hvilke merker som er valgt.

Posten har Norges største kjøretøypark, med ca 3050 varebiler og mopeder og rundt 780 lastebiler. I første halvår gikk litt i overkant av 30 prosent på fornybar energi, opplyser Posten, dog uten å si noe om disse 30 prosentene også står for 30 prosent av energiforbruket.

Nå intensiveres imidertid satsningen . Av bestillingen på 439 nye biler på fornybar energi vil 323 el-varebiler erstatte fossilt drevne varebiler, 18 av el-varebilene erstatter eksisterende el-varebiler og 37 nye el-varebiler vil dekke nye behov.

Posten innledet året med å teste de første tunge kjøretøyene på fornybar energi. Nå forsterkes også denne satsingen med 61 nye lastebiler på fornybar energ.

De skal alle erstatter fossile lastebiler. 42 av lastebilene vil gå på biogass, mens 19 er elektriske. 14 av de gassdrevne lastebilene er containerbiler med en tillat totalvekt på 60 tonn.

Bilene vil fortløpende settes i drift i alle deler av landet. De største lastebilene på flytende biogass vil settes inn i linjetrafikk og frakte brev, pakker og gods mellom terminalene i Oslo og Fredrikstad, Stokke og Hamar.

Enova har bidratt med støtte til Postens kjøretøy på el og biogass. - For å lykkes med omstillingen til lavutslippssamfunnet, må transportsektoren velge klimavennlige løsninger. Her går Posten foran og viser at det finnes gode alternativ til dieseldrevne kjøretøy, sier Øyvind Leistad, markedsdirektør i Enova.

- PWCs klimaindeks for 2020 viste at Posten var en av kun fire norske bedrifter som kuttet utslipp i tråd med Parisavtalen. Den nye anskaffelsen viser at vi jobber hardt med miljøambisjonene for å redusere klimagassutslippene ytterligere, sier Wille (bildet).

Kilde: Posten pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096