23948sdkhjf

Så var det ukehvilen da: Sjåfør anmeldt for syv kjøre- og hviletidsforhold

Stoppet på Malvik, i aktivt brudd på kjøre- og hviletid.

UTEKONTROLL: Sjåføren ba kontrollørene om å være snille med han. Det endte i anmeldelse, gebyr og en boks peppekaker.

En polsk sjåfør rullet inn på kontrollplassen i Malvik i et aktivt brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene. Han ble anmeldt for syv kjøre- og hviletidsforhold, og ble pålagt ukehvil på stedet.

I rapporten fra Statens vegvesen står det: "Han fikk også utstedt gebyr 3.000 kroner for andre forhold på kjøre og hviletid. Han fikk også bombrikkegebyr pålydende 16.000 kroner siden han ble stoppet uten gyldig bombrikke for tredje gang."

Vi spurte kontrollør Nina Pedersen om hvordan sjåføren reagerte da han ble stoppet.

- Han var forberedt på utfallet. I juni ble samme fører anmeldt for lignende forhold en annen plass i Norge. Det var i utgangspunktet ingen sure miner. Han sa bare at vi måtte være snille med ham, da han var eier av firmaet. Han kom uansett ikke til å tjene noe på denne turen. Jeg spurte om han hadde mat og drikke til et døgns opphold ved Malvik kontrollstasjon, og det svarte han bekreftende til. Han fikk en boks pepperkaker av oss, sier kontrollør Pedersen. 

De syv anmeldelsene som ble skrevet i etterkant, er på forhold som blant annet daglig hviletid og daglig kjøretid, og uavbrutt kjøretid på over seks timer. I tillegg var det over flere perioder kjørt uten sjåførkort i skriveren.

- Slike sjåfører vil vi ikke ha på veiene våre. De må være uthvilt for å se hele trafikkbildet, slik at det skal være trygt å ferdes på veien. Vi ser heldigvis ikke slike brudd ofte. Føreren i dette tilfellet var også eier av foretaket, og det kan jo ha hatt en innvirkning på at han tar slike beslutninger underveis, sier Pedersen.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094