23948sdkhjf

Sandhaug med Norges-premiere

Den elektriske feiemaskinen fra Ravo er på Norges-turné for første gang - Dermed er det duket for to hektiske uker med demo-kjøring før Sandhaug AS får den første de har bestilt i desember.

Ravo 5 eSerie skal by på 7 arbeidstimer på en lading fra batteripakka av typen Lithium iron phosphate har 100 kilowattimer og 480 volt. Nå er den på sitt første Norges-besøk hos Sandhaug AS.

- Den er akkurat som å kjøre dieselmaskinen, bare mye mer stillegående, forklarer Hans Ola Sandhaug, teknisk sjef hos Sandhaug AS.

Han mener også at det ikke skal være noe problemer å utføre en dags jobb med feiemaskinen som har 5 kubikkmeters container med vanlig tipp. Den kan også leveres med "high tip" på 1,6 meters høyde, da med 4 kubikkmeters container.

Fra 4,5 til 1,5 times lading

Maskinen kan lades med AC-lading på 4,5 time eller DC-lading som tar fra 1,5 time til 2 timer avhengig av ladeeffekt.

På Norges-turne i to uker

Maskinen her på Park og Anleggsmessa er på utlån fra Fayat Group i to uker.

- Den skal ut på demokjøring i hele peridoen etter messa, forteller Rune Sandhaug.

Etter det ventes den første egne demomaskinen inn i desember, også en maskin nummer to er bestilt til Norge.

Prisen er dobbel fra diesel-versjonen, så kan man få Enova-støtte på opptil 50 prosent av merkostaden fra diesel-prisen.

Fremdriften er elektrisk, det samme er viftemotoren, mens børstemotorene fortsatt er hydrauliske. Maskinen ble først vist i 2018 og kom i salg i 2019.

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094