23948sdkhjf

Nygård kutter ferjeprisene med 30 prosent fra nyttår

- Vi skal sørge for at vanlege folk i heile landet kan bruke ferjene langs kysten. Derfor reduserer vi takstane med 30 prosent frå 1. januar 2022, samanlikna med takstane 1. januar 2021

TUNGT OG FERJER: I pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet i dag oppgir Nygård at det legges 489,8 millioner kroner ekstra inn i statsbudsjettet for 2022 som skal gå til lavere ferjetakster.

Det skal i hvertfall komme vanlige folk til gode - og så får vi se om det også gir utslag for lastebiltransporten da. Godset som fraktes skal som regel ut til eller til nytte for vanlige folk...

Med tilleggsbevilgningen på toppen av det regjeringen Solberg allerede hadde lagt inn (hennes regjering skal altså ha halvparten av æren...), blir det nærmere en milliard kroner mindre å betale i ferjebilletter i 2022.

– I Hurdalsplattforma legg regjeringa opp til å halvere prisane på riksvegferjer i fireårsperioden, og vil leggje til rette for tilsvarande reduksjonar på fylkesvegferjene. I tillegg er det lagt opp til å innføre gratis ferje til øyer og andre samfunn utan vegsamband til fastlandet, og å gjere alle ferjesamband med under 100 000 passasjerar årleg gratis.

Dette er eit viktig steg for å følgje opp plattforma, skriver samferdselsministeren på nynorsk.

TUNGT MENER: Hoderegner vi regne litt på dette; hadde han lagt inn drøyt 2 milliarder til, hadde det vært gratis for absolutt alle. Er det ikke like greit å hoppe i det og gi oss svenske tilstander?

Kilde: Samferdselsdepartementet pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079