23948sdkhjf

Dachser med elektrisk Volvo i Oslo

Det skal være utslippsfritt i sentrum, og Dachser Norway har i samarbeid med transportøren Cargotron investert i en Volvo FL Electric.

TUNGT OG CO2-FRITT:  Nylig kunne logistikkleverandøren Dachser ta i bruk denne el-lastebilen til å levere varer i sin utslippsfrie leveringssone i Oslo.

Blen er Dachser Norways første eldrevne lastbil, og den er levert til terminalen på Vinterbro. Dermed kan Dachser øke antall utslippsfrie leveringer til sentrum av Oslo. Selskapet har skaffet ladestasjoner på 22 kW, som kan fullade bilens batteri på 8-9 timer.

Armend Krasniqi, General Manager for Dachser Norway, er glad for å komme i gang.

- Vi ønsker å bidra aktivt med å redusere miljøutslipp, og dette er videreføring av prosjektet vårt om å kunne levere utslippsfritt i større deler av Oslo, sier han.

Utvidelse av den elektriske bilparken

Volvoen rommer 18 paller og har en nyttelast på 5 tonn. Fullastet kan den i teorien kjøre opptil 170 kilometer på en enkelt oppladning, men i praksis er tallet nærmere 120 kilometer avhengig av den enkelte sjåførs kjørestil og værforhold

Dachser har sørget for at sjåførene har fått kjøretekniske kurs for å kunne kjøre mer miljøvennlig, og dermed maksimere rekkevidder.

Den nye Volvoen kommer som et tillegg til to eCrafterne Dachser har brukt til å levere varer med i Oslo siden høsten 2020.

- Når vi bruker ressurser på et prosjekt som dette, er det avgjørende å sørge for at alle ledd fungerer optimalt. Derfor er det for eksempel viktig å ha riktig samarbeidspartner, flinke sjåfører og effektive kjøreplaner, understreker Armend.

- Planen er at vi innen to år får ytterligere to elektriske lastebiler av samme kvalitet som denne, og regner med å kunne operere utslippsfritt innenfor alle postnumre i Oslo innen 2025.

Dachser Emission-Free Delivery

Innen utgangen av 2022 skal Dachser ha implementert konseptet, DACHSER Emission-Free Delivery, i minst elleve europeiske byer. I tillegg til Oslo er det foreløpig byene: Stuttgart, Freiburg og Praha som oppfyller kravene.

- Vårt strategiske mål er å bidra til klimabeskyttelse. For å nå målet satser vi på effektiv logistikk og innovasjon, i tillegg til samarbeid med kunder og forretningspartnere som i likhet med oss ønsker å bevege logistikkbransjen mot lav- eller nullutslippsteknologier,» sier Stefan Hohm, Chief Development Officer hos Dachser.

I tillegg til bruk og utvikling av batterielektriske kjøretøy og bærekraftig bylogistikk innebærer Dachsers langsiktige klimastrategi blant annet økt bruk av fornybare energikilder og grønn strøm.

Fra 2022 kommer logistikkleverandøren til å hente 100 prosent av strømmen over hele verden fra fornybare kilder. I tillegg kommer Dachser til å firedoble mengden grønn strøm de genererer selv.

Kilde: Dachser Norway pressemelding

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156