23948sdkhjf

Tre rådgivere og to entreprenører blant ingeniørenes topp-10

I år har i overkant av 10.000 personer sagt sin mening i Universum Professional Survey og rangert sine drømmearbeidsgivere. Equinor, Norconsult og Multiconsult er ingeniørenes topp tre arbeidsgivere. Skanska og AF Gruppen er også blant de ti mest attraktive.

Rådgivere og entreprenører er godt representert på Universums rangering av Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive ingeniører med høyere utdanning.

 

Topp ti-listen ingeniører

  1. Equinor
  2. Norconsult
  3. Multiconsult
  4. Sintef
  5. Kongsberg Gruppen
  6. Aker Solution
  7. Sweco
  8. Innovasjon Norge
  9. Skanska
  10. AF Gruppen

Norconsult beholder sin posisjon som nummer to i kategorien «ingeniør». Inne på topp 10-listen finner vi flere selskap fra samme bransje, med Multiconsult som nummer tre og Sweco på syvende plass. Dette vitner om at den rådgivende ingeniørbransjen er meget attraktiv for yrkesaktive ingeniører, skriver Norconsult i en pressemelding.

Driver hele byggenæringen fremover

– Det er gledelig at Norconsult og bransjen som helhet har en så sterk posisjon i en yrkesgruppe som er veldig attraktiv for oss. Rådgiverbransjen er i en enorm utvikling, og bidrar til å drive hele byggenæringen fremover med sin satsing på bruk av ny teknologi og nye samarbeidsformer i prosjektene, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

Skanska klatrer høyt

Skanska er en av årets klatrere og rykker opp ni plasser på Universums siste måling over hvor yrkesaktive har mest lyst til å jobbe. Blant ingeniører og naturvitere er selskapet rangert på en niende plass og er dermed best blant entreprenørene, etterfulgt av AF Gruppen.

Årets plassering er Skanskas beste noensinne.

– Det er rett og slett veldig stas å bli rangert så høyt på Universum. Skal vi lykkes med å nå målene våre og bidra til effektiv og bærekraftig utbygging av samfunnet, er vi helt avhengig av å ha de klokeste hodene med på laget vårt, sier Audun Lågøyr (bildet over), konserndirektør for HR og kommunikasjon i Skanska Norge.

– Vi jobber derfor hardt med å beholde, utvikle og tiltrekke oss de beste, mest engasjerte folkene. Rett og slett de folka som vil mer. Konkurransen er beintøff, og det er utrolig gøy at vi er en av årets klatrere og best blant entreprenørene hos de yrkesaktive, sier han.

Opphav og kilder: Norconsult, Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer
BGG Entreprenør: Første tippsemien får oppmerksomhet
SSB sier "færre lastebiler år for år i Norge" - men, hva sier OFV da? Det er en nyttig nyanse!
Tilsynet varsler stans av ØB Groups oppkjøp av Betongvarer
Håndplukker fremtidige sjåfører - NAV og NLF med fellesrekruttering
I hjulet: Dette kjøretøyet har motor i felgene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109