23948sdkhjf

Massetransport Fornebu: Gunnar Knutsen har fått 10 gassbiler i drift

Massetransportselskapet Gunnar Knutsen AS har utvidet bilparken med ti nye gassbiler lastebiler, og nå er flere av dem i drift på Fornebubanen.

TUNG SATSING PÅ GASS: Gunnar Knutsen AS er store på massetransport. Nå ønsker daglig leder Frank Vestveit å delta i det grønne skiftet.

- Disse bilene markerer starten på selskapets satsning på mer miljøvennlige løsninger. De ti bilene på biogass skal redusere utslipp av over 100 tonn CO2 sammenliknet med biler på fossilt drivstoff, sier Vestveit.

Massetransportselskapet er engasjert av HAB Construction AS på Fornebubanen for transport og deponering av masser. 

Nødvendig investering for å bidra til skiftet

Frank Vestveit er stolt over å endelig kunne se de nyinnkjøpte biogassbilene i drift.

- I Gunnar Knutsen ønsker vi å påvirke og gå i forkant. En vanlig hengerbil hos oss bruker opp mot 6,5 liter mila, og kjører i snitt 80.000 km i året.  Med fossilt drivstoff som energikilde vil den ha et utslipp på over 130 tonn CO2 hvert år. Våre biogass lastebiler tilfører så godt som ingen ny CO2 til kloden, sier Vestveit.

Fornebubanen og HAB satser gjennomført på bærekraft. 

- Fornebubanen stiller ambisiøse klimakrav, samtidig som vi jobber frem nye klimaløsninger i samarbeid med våre entreprenører, sier prosjektsjef Grete Tvedt i Fornebubanen.

God tilgang på lastebiler som reduserer utslipp

Prosjektleder Kamilla Malt Marøy i HAB har jobbet med å finne de mest miljøvennlige løsningene i alle deler av prosjektet.

- At Gunnar Knutsen med sine biogassbiler kan redusere klimautslippet i prosjektet er en av hovedgrunnene til at vi valgte dem som samarbeidspartner, forteller Marøy.

- Samtidig setter vi selvfølgelig pris på at vi som kunde har enkel og god tilgang på lastebiler som reduserer klimagassutslipp på våre prosjekter, avslutter Marøy.

Starter lærlingtiden i grønne lastebiler

Aleksander Saastad er lærling i yrkessjåførfaget hos Gunnar Knutsen, og starter sin vei til fagbrevet i en biogass lastebil.

- Jeg syntes det er kjempespennende å få lov til å lære meg faget i en helt ny lastebil drevet av biogass, og ikke minst er det stas å kunne være med å bidra til en endring som gjør transportbransjen mer miljøvennlig, forteller Aleksander.

Aleksander sitter bak rattet i en Volvo.

I passasjersetet til Aleksander sitter Øyvind Lippestad, fagarbeider hos Gunnar Knutsen.
Han har vært yrkessjåfør siden 1988 og kan med sin lange erfaring veilede og hjelpe Aleksander i hans lærlingtid.

- Gjennom min tid i transportbransjen har jeg vært med på ganske så mye – og nå også det grønne skiftet. Selv om vi ser store endringer i bransjen er det lenge til bilene er selvgående, så å være med på å utdanne morgendagens fagarbeider er noe som er viktig og ikke minst moro. Det er tross alt de som skal dra lasset videre, sier Øyvind.

Opphav og kilder: NRC Group Norway

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08