23948sdkhjf

Einar fra Skjetten: - Vil vise at anleggsbransjen er et fint sted å jobbe

GRØFTENS HELTER
“Det ga meg ekstra motivasjon"

  • Helten: Einar Lahaug
  • Bosted: Skjetten
  • Maskin: Beltegraver fra 3-8 tonn. Drømmer om å kjøre Cat 315.
  • Einar er lærling hos NRC Gravco, hvor han begynte å jobbe fast 1. juli i år.
  • Instagram: @einar.lahaug

“Jeg valgte anleggsbransjen fordi jeg er oppvokst med det, samt at jeg har en stor interesse for maskiner. Jeg hadde også inntrykk av at det er en bransje hvor alle er på hils, og det stemmer. Selv om vi jobber i forskjellige bedrifter, så er det ganske sosialt.

Jeg har også veldig tro på yrkesfaglig utdanning. Da jeg gikk i grunnskolen ble jeg rådet av flere lærere til å ikke velge yrkesfag. Det ga meg ekstra motivasjon til å velge det, og kunne vise at det er en fin bransje på linje med mye annet.

Nå er jeg lærling hos NRC Gravco, men jeg jobber også litt hos min far som driver et lite firma. Der har jeg vært med i traktor og gravemaskin siden jeg var liten, og jeg fått tatt mer del i å kjøre maskin og utføre jobber de siste årene.

Det beste med jobben er at man kan se forskjell med en gang du begynner å gjøre noe. Hvis du for eksempel skal planere en hage, går det ikke mange minuttene før det blir en vesentlig forskjell. Så er det også givende å jobbe med noe som folk er dønn avhengig av, altså vann og avløp.

Jeg har vært med på så mye forskjellig og kult at jeg ikke klarer å velge ut et enkelt oppdrag. Men det var en gatejobb ved Torggata i Oslo som var spennende. Det var veldig mye kabler, og mye håndsoading rundt kabler, samt bruk av supersugeren. Jeg kjørte ikke maskin selv på denne jobben, men det var utrolig lærerikt å se en av de erfarende maskinførerne håndtere en sånn jobb.

Om tre år ser jeg meg selv med et fagbrev i hånda og fast jobb i NRC Gravco.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093