23948sdkhjf

Posten blir stadig "grønnere" - investerer en milliard kroner

Posten-konsernet har besluttet å utstede "grønne obligasjoner" for 1 milliard kroner. Hensikten er å intensivere arbeidet med klimakutt.

TUNGT OG GRØNT: Posten Norge ser ut til å ta et temmlig tydelig lederskap blant logistikkbedrifter i arbeidet med å kutte klimautslipp i tråd med Paris-avtalen.

- Vi er den første nordiske logistikkaktøren som utsteder grønne obligasjoner, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten i en rykende fersk pressemelding.

- Vårt konsern har som mål å være best på bærekraftig verdiskapning og har en ambisiøs klima- og miljøstrategi. Vi er villige til å investere stort for å nå målene og for å ha tempo i klima- og miljøarbeidet.

Dette betyr at Posten forplikter Posten seg til å investere 1 milliard kroner i "grønne" prosjekter. Hvilke prosjekter som anerkjennes som grønne er tydelig definert i Postens grønne rammeverk og støtter opp under konsernets miljøstrategi. For de grønne prosjektene som finansieres vil Posten rapporteres hvilke miljøeffekter investeringene har gitt.

Og for dem som ikke helt henger med på "grønne obligasjoner" - aksjenorge.no forklarerdet slik:

"Grønne obligasjoner er lån som skal finansiere miljøriktige formål. For at den grønne obligasjonen skal noteres på Oslo Børs, kreves det en uavhengig vurdering av prosjektet som skal finansieres av obligasjonslånet.

Prosjektene som finansieres gjennom grønne obligasjoner kan for eksempel være miljøvennlig transport, fornybar energi, miljøvennlig avfallshåndtering o.l. En av fordelene ved børsnoterte obligasjoner, er at det stille krav fra børsen om at det skal rapporteres løpende om det grønne prosjektet.

Her ser du listen med alle børsnoterte grønne obligasjoner på Oslo Børs >

Typiske investorer av grønne obligasjoner er institusjonelle investorer som bl.a. pensjonskasser, forsikringsselskaper og fond. Siden grønne obligasjoner kom, har det funnets prinsipper og retningslinjer man kan velge å følge. De vanligste er:

Leder for Cicero Shades of Green, Harald Francke Lund sier at til syvende og sist er det investorene som bestemmer hva som er grønt nok til at de ønsker å investere. Cicero lager ikke rammeverket men stiller de kritiske spørsmålene."

Kilde: Posten pressemelding, aksjenorge.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094