23948sdkhjf

Peab bygger videre i Horten Havneby

I fjor overleverte Peab de første 51 leilighetene i Horten Havneby. Utvikler og byggherre Conceptor Bolig fortsetter samarbeidet med Peab som også skal stå for andre trinn av utbyggingen i Indre Havn Horten.

Prosjektet Bankløkka består av i alt 61 leiligheter og et townhouse. Kontraktssummen er på rundt 180 millioner kroner

 

Conceptor Bolig AS har en utviklingsavtale med Horten kommune knyttet til utviklingen av Indre Havn Horten. Utviklingspotensialet er 32.000 kvm, som er regulert til bolig og næring. Totalt planlegger utvikleren rundt 375 leiligheter i området og utbyggingen vil gå over flere år, opplyser Peab.

– Det har vært et veldig godt samarbeid med Peab i forbindelse med første byggetrinn i Horten Havneby. Derfor har det vært helt naturlig for oss å fortsette samarbeidet nå under andre byggetrinn i prosjektet, sier Frank Johannessen, prosjektleder for Horten Havneby i Conceptor Bolig AS.

Regionsjef Terje Kaasa Larsen (bildet) i Peab opplyser at det betyr mye for selskapet å få være en vesentlig aktør i transformeringen av Indre Havn fra et litt slitent næringsområde til et moderne og attraktivt boligområde under navnet Horten Havneby.

– Vi setter stor pris på å få fornyet tillit fra Conceptor Bolig, sier Larsen, som legger til at prosjektet også er en fin videreføring av Peab Anleggs nylig avsluttede prosjekt, Ren Indre Havn.

Tett og godt samspill mellom byggherre og entreprenør

Bankløkka er utviklet i et samspill mellom Conceptor Bolig og Peab, med nyttige erfaringer fra samarbeidet på Horten Havneby. Miljø og bærekraft har vært sentrale elementer i planleggingen, og det er blant annet besluttet at prosjektet skal tilknyttes fjernvarme fra Skagerak Varme.

– Jeg opplever at begge parter har hatt god nytte av et tett og godt samspill under utviklingen av prosjektet. Det skal bli utrolig fint å fortsette utbyggingen av dette flotte boområdet i Horten, sier Peabs avdelingsleder i Vestfold, Erik Danielsen.

Oppstart på byggeplassen i mars

Peab planlegger oppstart på byggeplassen i mars og har beregnet rundt 23 måneders byggetid. Før det skal eksisterende bygg på tomten rives, og forurensede masser graves ut og saneres. Dette arbeidet styres direkte av byggherren.

– Vi går nå i gang med planlegging og prosjektering, slik at vi er klare for en effektiv byggestart i mars. Vi er mange som ser frem til å komme i gang med byggingen, ikke minst våre egne dyktige fagarbeidere og lærlinger, forteller Peabs prosjektleder Tor Einar Hårstadhaugen.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079