23948sdkhjf

Bane NOR og Stiklestad Eiendom lanserer det største boligprosjektet i Namsos

Bane NOR Eiendom og Stiklestad Eiendom går sammen om å utvikle 18 mål til boliger, og har stiftet selskapet Kjærlighetsstien Bolig AS.

- Da Namsosbanen ble nedlagt i mai i år fikk vi muligheten til å se på utvikling av området. Eiendommen grenser til et etablert boligområde, og vi tror at vi kan berike både denne delen og Namsos ved å etablere nye boliger her, forteller prosjektsjef Dag Haugdal i Bane NOR Eiendom.

Eiendommen som inngår i selskapet består hovedsakelig av jernbane og skog, og er regulert til kontor og forretning. Partene vil nå straks gå i gang med prosessen for å få omregulert eiendommen til boligformål.

120 leiligheter

Kjærlighetsstien Bolig ønsker å skape opp mot 120 leiligheter på området som ligger inntil veien Kjærlighetsstien. Brynjar Farstad, daglig leder i Stiklestad Eiendom, fortalte til Namdalsavisa at det er en spennende tomt selskapet nå skal utvikle. - Dette er ei sentrumsnær og solrik tomt - derfor ønsker vi å omregulere til boligformål, sier han. – Vi ser frem til å jobbe med Stiklestad Eiendom. De har lang og solid erfaring med boligutvikling i Trøndelag, inkludert Namsos, de kjenner markedet godt og vet hva som skal til for å lykkes, smiler prosjektsjef Dag Haugdal.

Moderat produksjon av boliger

Boligmarkedet i Namsos er relativt moderat. Det anslås at etterspørselen etter nye boliger er ca. 30-35 enheter pr år. I utviklingen av prosjektet langs Kjærlighetsstien legges det opp til at salgstrinnene i prosjektet blir i størrelsesorden 20 stykker per år med en gjennomsnittsstørrelse på 75 kvadratmeter.

Innflytting i 2024 eller 2025

Det vil bli utarbeidet mulighetsstudier i løpet av vinteren 2022 som grunnlag for ny reguleringsplan. Målet å få den ferdig våren 2023 med salgsstart litt etter. Med et tilfredsstillende salg kan byggestart for første byggetrinn være i løpet av 2024 og med innflytting i de første leilighetene 12-18 måneder etterpå.

Opphav og kilder: Bane NOR Eiendom

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062