23948sdkhjf

Yrkessjåfører over grensen, slipper koronatest, må registrere seg på forhånd

Fra fredag i forrige uke innførte regjeringen nye og strengere regler for grensepassering, med særregler for yrkessjåfører.

TUNGT PÅ GRENSEN: Korona eller ikke korona?

Det burde være enkelt kanskje, men det vi trygt kan si er at regellisten fra Regjeringen er lang som en maksidorull når det kommer til innreise til Norge.

Forenklinger for yrkessjåfører

For yrkessjåfører som utfører vare- eller passasjertransport på vei inn i Norge, eller er på vei til å skulle gjøre dette, er det denne gangen tydeliggjort forenklinger:

  • I motsetning til øvrige reisende trenger du ikke fersk negativ koronatest
  • Men du må registrere innreisen på forhånd - og fremvise kvittering

I teksten som NLF gjengir står det: Personer som gjennomfører ervervsmessig gods- og persontransport mot vederlag, eller som er på vei til eller fra slikt oppdrag, skal unntas fra kravet om gjennomført test før ankomst Norge.

Når det gjelder registreringen, skriver NLF følgende: ...  alle innreisende (...) skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet, også yrkessjåfører, og gjelder for både norske og utenlandske borgere. Innreiseregistreringsskjemaet finnes her: https://reg.entrynorway.no/

Det fremkommer ikke helt klart av beskrivelsesteksten, men du får antagelig en digital kvittering, slik at du ikke trenger skriver.

Innreise til Norge

Trenger du mer detaljert innsikt i hvilke regler som gjelder nå, så bør du sjekke denne informasjonssiden fra regjeringen.no - Innreise til Norge

For pendlere og andre som krysser grensen regelmessig vil det være mulig å registrere flere reiser ved hver utfylling av innreiseregistrering. Det betyr at disse bare trenger å fylle ut selve skjemaet kun en gang pr. uke.

Det er også alltid litt underlig oppløftende å lese "Forskrift om smitteverntiltak mv. ved koronautbruddet (covid-19-forskriften)" på Lovdata.no.

Der står det blant annet om "Plikten etter første ledd gjelder ikke for: a personer som er strengt nødvendig for å kunne opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner eller ivareta befolkningens grunnleggende behov, jf. § 6e

§ 6e.Særskilt unntak fra innreisekarantene for personell i kritiske samfunnsfunksjoner

Personer som er strengt nødvendig for å kunne opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner eller ivareta befolkningens grunnleggende behov, herunder personer som gjennomfører vare- og passasjertransport, er unntatt fra innreisekarantene i arbeidstiden etter å ha testet negativt med antigen hurtigtest samme dag som arbeidet skal gjennomføres.

Men så må det nevnes at det finnes en lang rekke andre unntak også...

Kilde: regjeringen.no, lastebil.no, lovdata.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

6.047