23948sdkhjf

KUKA lanserer oppgradert palleteringsrobot

KUKAs oppgraderte palleteringsrobot Quantec PA-2 fremstår som både raskere og med oppgraderte vektklasser sammenlignet med forgjengeren. Ikke minst er den å få med hygieniske oljer som gjør at roboten også kan benyttes til næringsmiddelhåndtering.

 – Dette er en av de aller raskeste palleteringsrobotene på markedet, hevder Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic

 

En annen fordel med Quantec PA-2 er at den fungerer sammen med KUKAs nye styresystem KRC5, noe som betyr at den er garantert reservedeler for fremtiden, opplyser Amandusson i en pressemelding, der han legger til at Quantec PA-2 er en oppgradert utgave av Quantec PA, men uten at prisene økes.

KUKA fremhever også at Quantec PA-2 er å få med hygieniske oljer (Quantec PA-2 HO). Næringsmiddelhåndtering er et område KUKA satser på, og skal en robot kunne brukes i dette segmentet er hygieniske oljer et krav.

Les også: Ingen vei utenom automatisering

Lavt energiforbruk

Produsenten hevder at de i løpet av de siste ti årene har klart å senke energiforbruket i Quantec-serien med 40 prosent, noe som gir sluttkundene økt konkurransekraft.

– Det er noe vi i stadig større grad setter fokus på, fordi det blir viktigere og viktigere for dem som kjøper produktene våre. Ser man på en livsløpskostnad (TCO) over 14 år, som er et vanlig tidsperspektiv for roboter, utgjør energiforbruket hele 30 prosent av kostnaden, sier Amandusson.

Enkel programmering

Palleteringsroboten tilbys nå i vektklassene 140, 180 og 240 kilo og kan enkelt programmeres uten å ha forkunnskaper i robotprogrammering. Programvaren KUKA.PalletTech håndterer ifølge produsenten alle eksisterende kombinasjoner for palletering: Single pick og single place, Single pick og multi place og Multi pick og multi place.

Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999, opplyser KUKA.

Les også: Automatisk pakking av 15.000 tonn kjøtt

Fem aksler i stedet for fire

Til forskjell fra andre palleteringsroboter på markedet mangler Quantec PA-2 parallellstag og har fem aksler i stedet for fire, som ellers er vanlig. Løsningen hevdes å gjøre roboten mindre følsom for kollisjoner med annet utstyr, noe som gir mindre sårbarhet og høyere driftssikkerhet.

– Parallellstag har en tendens til å bøye seg ved kollisjoner, noe som krever at deler byttes ut. Quantec PA-2 trenger bare en enkel omkalibrering hvis ulykken skulle være ute og den kommer ut av posisjon, opplyser Micael Amandusson i pressemeldingen.

Opphav og kilder: KUKA

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Scania R770 til Hardangerskifer: - Vi vil ha god trekkraft og spare diesel
Krone er fortsatt konge over 16 tonn: Tilhengersalget med solid vekst i 2022
Tor-Eivind Kverneland i 2020: Tømmer og flis – helt på grensen
Stor driftskontrakt på anbud: Hvem vil ha Sunnmøre og Indre Romsdal fra september 2023?
DAF CF 340 i test i TransportMagasinet "Etter noen mil"
E6 i Badderen får ny bru - en midlertidig sådan
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094