23948sdkhjf

Hæhre & Isachsen Entreprenører kjøper anleggsvirksomheten til Kruse Smith

Anleggskonsernet øker kapasiteten på gjennomføring av prosjekter som kombinerer vei, tunnel og brubygging.

TUNGE SAKER: Kruse Smith Anlegg AS blir fra 15. januar 2022 en del av anleggskonsernet Hæhre & Isachsen Gruppen AS.

Det tradisjonsrike entreprenørselskapet Kruse Smith, som driver virksomhet innen både bygg og anlegg, har besluttet å utfisjonere anleggsvirksomheten og fremover rendyrke bygg som er selskapets største virksomhetsområde.

Konserndirektør i Hæhre & Isachsen Entreprenører, Knut Harstad, mener oppkjøpet vil komplementere konsernet på viktige fagområder.

Ettertraktet fagmiljø

- Anleggsvirksomheten til Kruse Smith er spesialister innenfor bruer og tunnel, og representerer et fagmiljø som vil styrke vårt konsern. Kruse Smith Anlegg vil fortsette som et selvstendig selskap på lik linje med entreprenørene vi har i vår portefølje. Samtidig vil vi som anleggskonsern øke kapasiteten på gjennomføring av prosjekter som kombinerer vei, tunnel og brubygging sier Knut Harstad.

Partene har hatt dialog over lengre tid. - Gjennom dialogen med Kruse Smith har vi hele tiden opplevd å være en ønsket ny eier, og for oss er det av stor betydning med tanke på videre utvikling av virksomheten som vi vet bringer med seg en solid arbeidskultur.

Også hos Kruse Smith er man godt fornøyd med avtalen. - Avtalen med Hæhre & Isachsen Entreprenører gir Kruse Smith Anlegg gode rammebetingelser og utviklingsmuligheter, samtidig som den sikrer Kruse Smith en solid økonomisk plattform for fremtidig satsing og utvikling som byggentreprenør. Jeg er trygg på at både kunder og ansatte vil bli ivaretatt på beste måte, uttaler konsernsjef Jon Syrtveit.

Kruse Smith Anlegg vil etter overtakelsen etablere seg med egne kontorer i Stavanger og Kristiansand. Inntil videre vil selskapet driver videre under sammen navn.

- Pågående prosjekter vil bli gjennomført og ferdigstilt med eksisterende prosjektorganisasjon og bemanning. Flere av våre anleggsprosjekter er bemannet med fagarbeidere og funksjonærer fra vår byggdivisjon. Dette vil forbli uendret til prosjektene er overlevert, sier Syrtveit.

I Kruse Smith Anlegg ser ledelsen på en fremtid sammen med Hæhre & Isachsen Entreprenører som en spennende mulighet for videre vekst, og uttrykker samtidig en tydelig takk til Kruse Smith for en flott reise.

Fakta om selskapene

Kruse Smith:
Kruse Smith er en betydelig entreprenør innenfor bygg og anlegg i Norge. Selskapets omsetning i 2020 var i overkant av 3000 MNOK kroner og selskapet sysselsetter tett på 700 ansatte. Selskapet er lokalisert i de største byene fra Bergen til Oslo, med hovedkontor i Kristiansand.

Kruse Smith Anlegg
Kruse Smith Anlegg er et 100 % eiet av Kruse Smith. Selskapet har 170 ansatte og en omsetning på 900 MNOK. Kruse Smith Anlegg har særlig kompetanse innenfor bru og tunnel. Av større pågående prosjekter kan nevnes selskapets kontrakt for bygging av alle bruer på E39 Kristiansand Vest/Mandal Øst og den 5 km lange Geirangertunellen på Fv63.

Hæhre & Isachsen Gruppen
Hæhre & Isachsen Gruppen er en av Norges største anleggsvirksomheter og består av fire divisjoner: Hæhre & Isachsen Entreprenører, Hæhre & Isachsen Tomteutvikling, NOMAS og Rental Group. 
Konsernets samlede spisskompetanse utgjør et meget sterkt fagmiljø innenfor anleggssektoren.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Hæhre & Isachsen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094