23948sdkhjf

Fredheim Maskin: Omsetningsrekord og overtagelse av Mosse-bedrift

Fredheim Maskin AS omsatte i 2021 over en halv milliard kroner - nå overtar de verksted og supportvirksomheten til Coates Elektromotor.

Coates Elektromotor har lange tradisjoner tilbake til 1945. Coates sine røtter går tilbake til grunnleggeren Frank Coates. Sønnen Sigurd Coates som hele livet har jobbet med strøm er nå en del av Fredheim Maskin sitt team.

- Vi har tatt over ansatte, kjøpt verktøy & test utstyr samt kundemassen i dette segmentet, vi har ikke tatt over org.nr. forklarer Per Fredheim.

Og det er selvsagt langt i fra tilfeldig at Fredheim overtar dette firmaet. For nå kan Fredheim Maskin AS feilsøke, reparere og teste elektromotorer og generatorer i eget hus. 

- Fra nå kan vi også påta oss oppdrag ikke bare på våre egne elektriske maskiner,- men også andre elektriske maskiner, forklarer Per Fredheim.

Blandt tidligere kunder fra Coates finnes stasjonære pukkverk og kunder med andre elektriske maskiner.  Også togselskap benytter Coates til overhalling av el.motorer i tog,-samt annen tung industri som har elektriske motorer. 

80 prosent elektrisk

80% av maskiner fra Fredheim maskin er nå hel-elektriske og kan kobles til nettstrøm eller ekstern strøm. Oppkjøpet ved årsskiftet av Coates sin verkstedvirksomhet er ett viktig og riktig steg i vår fremtidsstrategi, legges det til av Per.

- Elektriske maskiner er uten tvil fremtidsriktig i vårt segment og oppnår besparelser på miljø, drivstoff og servicekostnader, fortsetter han.

Faktorer som mindre støy blir nevnt som store fordeler mot ansatte og øvrige omgivelser.

At elektriske motorer og generatorer kan repareres og testes hos maskinleverandør, skal være unikt i Norge, slår Fredheim fast. Coates hos Fredheim vil også avholde kurs i Spydeberg med fordelene med elektrifisering -og opplæring av sikker bruk av strøm.

Alle strømaggregat som produseres fra 2021 krever nå Stage5 for redusert utslipp.

Betegnelser som SCR, PDF, DOC som adblue, partikkelfilter og katalysator er nå ett «must» på strømaggregat. Frem til 2021 var generatorer til primær strøm produsert under «fix speed» regler og var av 3a. Av 3a har vi fremdeles noen få igjen av Volvo 13liter og Cat 4,4 og 9liter med vil innen korttid være solgt ut. 

Fredheim Maskin tilbyr Stage5 strømaggregat med Volvo, Scania, Cummins og Deutz motorer. Deutz benyttes på de mindre -og Scania, Volvo og Cummins benyttes fra 9 til 13 liters motorer på stage5.

All time high igjen

2021 ble igjen ett all time high år med omsetning over 500mill. I stor grad har de fleste modeller til enhver tid vært lagerført og med rask leveranse. Storparten av maskinene har også blitt solgt for gode priser da storpartene av maskinene ble bestilt fra fabrikk i 2020 før prisoppgang på stål etc. Av bestselgere dominerer de elektriske modellene fra Keestrack og Telestrack.

- Over 100 nye maskiner har blitt levert,- men det viktigste av alt var at ingen ansatte ble rammet av Covid i 2021, avslutter Per Fredheim.

Kilde: Fredheim Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.375