23948sdkhjf

Jubileumstruck fra Konecranes håndterer store mengder vodka i Skåne

På tampen av fjoråret tok spritprodusenten Absolut i bruk ytterligere en Konecranes reachstacker på fabrikken i Skåne. Med den leveransen kunne den tradisjonsrike truckprodusenten i Småland markere at deres truck nummer 10.000 hadde rullet av produksjonslinjen.

Lange og gode relasjoner: I 1995 kjøpte Absolut den første ferdigutviklede og kommersielt tilgjengelige reachtrucken til Konecranes (den gang Silverdalens Mekaniska Verkstad – bedre kjent som SMV).

 

Siden etableringen i 1879 har Absolut blitt et av verdens mest ikoniske brennevinsmerker med eksport til mer enn 120 markeder. Det store produksjonsanlegget til The Absolut Company ligger i den lille byen Åhus i Skåne hvor det daglig flyttes store mengder råvarer og ferdige produkter.

– Det var ikke vanskelig å bestemme seg for vår neste reachstacker. Konecranes har hjulpet oss med å opprettholde vår produktivitet under stramme tidsplaner i over to tiår og leverer utstyr av høyeste kvalitet, fastslår Harri Tossavainen, lagersjef for Absolut.

I en pressemelding fra Konecranes legger Tossavainen til at truckprodusentens nye Flow Drive stemmer godt overens med deres langsiktige forpliktelse til miljø og bærekraft, og vil spille en viktig rolle i reisen for å gjøre produktene klimanøytrale innen 2030.

Les også: Konecranes går elektrisk

Apropos klimanøytral: Foreløpig tilbyr truckprodusenten kun en reachstacker i hybridutførelse, som for øvrig var verdens første av sitt slag da den ble lansert for åtte år siden. Etter at konkurrenten Kalmar nylig lanserte sin fullelektriske reachstacker er det nok sannsynlig at det bare er spørsmål om tid før også Konecranes vil gjøre det samme.

Først ute til å anskaffe både første og andre generasjon

Konecranes Lift Trucks har røtter tilbake til 1947 da Silverdalens Mekaniska Verkstad (SMV) ble etablert. I 2004 ble selskapet en del av finske KCI Konecranes og fikk litt senere dagens navn. Den godt innarbeidede forkortelsen lever imidlertid videre i produktbenevnelsene.

I 1995 kjøpte Absolut den første ferdigutviklede og kommersielt tilgjengelige reachtrucken fra SMV og vodkaprodusenten var også den første til å anskaffe andre generasjons stacker da den ble lansert i 2004.

Roger Persson, teknisk produktsjef i Konecranes Lift Trucks er naturligvis stolt over at selskapet nå har rundet 10.000 trucker og synes det er spesielt hyggelig at den gikk til Absolut som de har hatt så lange og gode relasjoner med. Han legger til at også deres distributør N.C. Nielsen skal ha en stor del av æren for dette.

Miljøoptimalisert 46-tonner

Jubileumstrucken til Konecranes, og den nyeste til Absolut, er en 46-tonns reachstacker som har kapasitet til å stable containere i fem høyder og som har typebetegnelsen SMV 4632 TC5. Den er utstyrt med Flow Drive, en hydromekanisk variabel transmisjon (HVT) som ifølge produsenten begrenser kraften ved lav hastighet, reduserer slitasje, samtidig som at drivstofforbruk og dermed også utslippene reduseres med opptil 25 prosent. Absolut skal i tillegg kjøre reachstackeren på HVO100 som kan redusere karbonutslippene med opptil 90 prosent. Den er også utstyrt med start/stopp-funksjon som ytterligere bidrar til å redusere forbruket.

Opphav og kilder: Konecranes

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.495