23948sdkhjf

Voldsomme ambisjoner fra Cautus Geo: Skal øke fra 50 til 500 millioner på tre år

Ambisjonen er en tidobling i løpet av tre til fem år - veksten vil komme organisk og gjennom oppkjøp

TUNGE I TEKNOLOGI: Cautus Geo skal bygge et internasjonalt teknologiselskap. Inn på eiersiden kommer private equity-fondet Equip. Tidligere Pexip-sjef Odd Sverre Østlie (44) blir ny toppsjef.

I 12 år har Cautus Geo overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen. Selskapet er spesialist på geomonitorering. Det handler om automatisk overvåking og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner.

I desember kom private equity-fondet Equip inn på eiersiden.

– Vi vil ha inn vekstkapital, profesjonelle eiere og ny kompetanse for å bygge en stor internasjonal gruppe. PE-fondet Equip er perfekt for oss, sier Atle Gerhardsen som i 12 år har ledet Cautus Geo.

Han fortsetter som medeier og går inn i rollen som COO, operativ leder og NK i selskapet.

Skal tidoble

I 2021 nådde Cautus Geo en estimert omsetning på 50 millioner kroner. Nesten alt kommer fra det norske markedet.

– Ambisjonen er en tidobling i løpet av tre til fem år. Vi skal fortsatt satse tungt i Norge. Veksten vil komme organisk og gjennom oppkjøp i og utenfor Europa, sier Østlie.

Østlie er sivilingeniør i industriell økonomi og teknisk ledelse fra NTNU og har erfaring fra McKinsey, Tandberg og Cisco. Sist fra videokonferanseselskapet Pexip som han tok på børs i mai 2020. Han overtar ledelsen i et selskap som i alle år har tjent penger. EBITDA i 2021 er ca. 15 millioner kroner.

Equip Capital AS er et nordisk private equity-selskap, grunnlagt i 2018, med hovedkontor i Oslo. Målet er å bygge robuste partnerskap med gründere og lederteam. Equip tar kontrollposisjoner i lønnsomme virksomheter med vekstpotensial. Cautus Geo blir det 12. selskapet i Equip-porteføljen.

– Cautus Geo har vært kjempeflinke og har kombinert kompetansen i geoteknikk med software- og hardwareutvikling. Nå skal vi foredle det og gjøre det mye større. Vi skal finne selskapene som kan hjelpe oss til å bli enda bedre, sier Østlie.

Kilde: Pressemelding fra Cautus Geo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094