23948sdkhjf

Yrkessjåfør, se her: Nygård starter storrengjøring i transportsektoren

- Arbeidstakere i Norge skal ha en trygg arbeidsplass, og anstendige lønns- og arbeidsvilkår. Vi har sett tydelig at det ikke er tilfellet for alle, særlig arbeidstakere i transportsektoren er utsatt, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

TUNGT I ARBEIDSLIVET: I en pressemelding fra Samferdselsdepartementet i morges fremkommer det at vår nye regjering starter storrengjøringen i arbeidslivet generelt - og transportsektoren spesielt.

- Målet er å få på plass en handlingsplan som er treffsikker, konkret og forpliktende for alle parter i arbeidet mot sosial dumping, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Som betyr at det først skal snakkes og argumenteres temmelig mye. Regjeringen inviterer arbeidslivet, fagforeninger og bransjen selv til å komme med innspill til handlingsplanen mot sosial dumping i transportsektoren.

Før helgen møtte politisk ledelse i Samferdselsdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet aktører i transportbransjen, fagorganisasjoner, næringslivet og etater i treparts bransjeprogram for transport i den anledning.

- Transportsektoren er arbeidsplass for tusenvis av mennesker over hele landet. De skal oppleve trygghet på jobben. Regjeringen vil stoppe aktører som driver useriøst og ulovlig på norske veier, og derfor vil vi utarbeide en særlig handlingsplan mot sosial dumping i transportsektoren, uttaler arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.

Som punkter på handlingsplanen listes opp følgende:

  • Regelverk
  • Styrket tilsyn og kontroll
  • Informasjonstiltak og informasjonsutveksling
  • Internasjonalt samarbeid
  • Styrket trepartssamarbeid og samarbeid mellom etater
  • Rekruttering og kompetanseheving

Kilde: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079