23948sdkhjf

Hæhre er første entreprenør i Norge med ISO-sertifiseringen innen trafikksikkerhet

NS-ISO 39001 er en standard for trafikksikkerhet som skal bidra til å redusere risikoen for alvorlige hendelser i trafikken.

TUNG STANDARD: Hæhre opplyser i en pressemelding i dag at de er den første entreprenøren i Norge som innehar denne sertifiseringen. 

- Store deler av våre arbeider foregår på eller i umiddelbar nærhet av trafikkerte veier. Da har vi et stort ansvar for å organisere arbeidet på en måte som hensyntar trafikksikkerheten. ISO-styringssystemet bidrar til kvalitetssikring i både planlegging og gjennomføring av trafikksikkerhet i hele organisasjonen, sier daglig leder Gudmund Roen.

Kravene i standarden omfatter blant annet en kartlegging av brukere og interessenter, hvilke behov de har, organisasjonens oppgaver og de ansattes roller, ansvar og myndighet.

- Vi opererer i en bransje som daglig må vurdere risiko i alle ledd, og sikkerhetstankegangen må gjennomsyre alt vi gjør. Med denne sertifiseringen dokumenterer vi den jobben vi har gjort, den jobben vi gjør og at vi som entreprenør har et tydelig og fremtidsrettet fokus på trafikksikkerhet i prosjektene, sier Roen.

- Den internasjonale standarden ISO 39001 for trafikksikkerhet er et verktøy for å bygge en god sikkerhetskultur. En stor andel av trafikken og ulykkene på norske veger er arbeidsrelatert. Skal antallet trafikkulykker reduseres, må alle som kjøper eller leverer transporttjenester jobbe systematisk med trafikksikkerhet i sin egen virksomhet, forteller revisjonsleder Geir Aure i Kiwa, som har forestått sertifiseringen av Hæhre.

Kilde: Pressemelding fra Hæhre

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11