23948sdkhjf

Westport: Blant de første i verden som bestiller elektrisk reachstacker

Det norske havneterminalselskapet Westport AS, med virksomhet i Risavika utenfor Stavanger og på Dokken i Bergen, blir en av de første i verden som tar i bruk en av Kalmars nye elektriske reachstackere som ble lansert rett før jul.

– Den nye elektriske reachstackeren vil spille en nøkkelrolle i å hjelpe oss med å nå målet om nullutslipp innen 2030, sier Kurt A. Ommundsen, adm. direktør i Westport AS.

Westport ble grunnlagt i 2009 og er den ledende havneoperatøren på Vestlandet. Selskapet, som er eid av Norsea Logistics og Stavangerregion Havn, tilbyr tjenester knyttet til havnene i Risavika utenfor Stavanger og Dokken i Bergen.

Batterikapasitet til å dekke et fullt skift

Utstyrsflåten til Westport inkluderer for tiden to Kalmar Gloria reachstackere, som snart utvides med en Kalmar Eco Reachstacker. Nå melder Cargotec Corporation, som Kalmar er en del av, at Westport har bestilt en Kalmar Electric Reachstacker med planlagt leveranse tidlig i fjerde kvartal. Dermed blir det norske havneterminalselskapet blant de første i verden som tar i bruk denne modellen som ble lansert rett før jul.

Den elektriske reachstackeren til Westport vil ha en maksimal løftekapasitet på 45 tonn og vil være i stand til å stable containere i fem høyder og tre rader.

Litium-ion-batteriet på 326 kWh dekkes av en fem års garanti og har en forventet første levetid på ti til tolv år. Batterikapasiteten dekker et fullt arbeidsskift, med planlagt innlagt pauselading ved bruk av CCS-ladere som har en maksimal kapasitet på 350 kW, hvilket ifølge Kalmar gjør dette til verdens første reachstacker som har implementert denne ladestandarden.

En femårig Kalmar Complete Care-avtale vil gi Westport vedlikeholdstjenester som er skreddersydd for å møte deres operasjonelle behov. Dette vil muliggjøre bedre operasjonell og økonomisk forutsigbarhet, lavere operasjonell risiko og redusert nedetid, heter det i pressemeldingen.

Les også: Mærsk er ikke lenger kongen på havet

Mål om nullutslipp innen 2030

Kurt A. Ommundsen, adm. direktør i Westport AS, sier at den nye elektriske reachstackeren vil spille en nøkkelrolle i å hjelpe selskapet med å nå målet om nullutslipp innen 2030.

– Det faktum at vi er de første i verden som bruker en ny og innovativ teknologi fra Kalmar forteller mye om vår ambisjon om å være i forkant av det grønne skiftet. Våre investeringer i elektrifisering, hybridløsninger og biodiesel vil gjøre oss i stand til å redusere utslippene våre med 56 prosent i år, sier Ommundsen.

Opphav og kilder: Kalmar, Westport

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vintervedlikeholdet: Usensurert fra brøytebil
Prognosesenteret om bygg og anlegg: Ikke særlig vekst i sikte før 2025
Kontrakt på 250 millioner kroner: ECONordland blir totalentreprenør for nye Skavdalslia
Vintervedlikeholdet i Norge: 34 mil med kjetting
Døgnehvileplasser i stor-Oslo: - Stort behov for flere, men ingen snarlig løsning i sikte
Padøy Transport i strid med kommunen: Politikerne vil fjerne lastebilen - se brevet fra de ansatte
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109