23948sdkhjf

Volvo tar grep: Patent på svært effektiv funksjon på glatt føre

Active Grip Control skal gi betraktelig bedre stabilitet, akselerasjon og bremsing på glatte underlag.

TUNG SIKKERHET: En lastebil som sklir på glatt underlag er ikke noe man ønsker seg. Volvo har tatt patent på en ny sikkerhetsfunksjon for sine elektriske lastebiler. Se video nederst i artikkelen.

I en pressemelding skriver Volvo Trucks at funksjonen skal gi bedre akselerasjon på glatte underlag.

Takket være den raske responsen fra de elektriske motorene kan kraft mellom hjul og veien justeres umiddelbart for å unngå hjulspinn. Tester som er gjort med Volvo FH Electric og lastet tilhenger på en overflate med lav friksjon viste 45 prosent forbedring ved full akselerasjon.

– Forbedringen når man kjører opp en glatt grusvei er virkelig imponerende. Jeg tror dette vil øke produktiviteten, ikke minst for våre anleggskunder, sier Anne Wrige Berling, direktør for Trafikk og Produktsikkerhet i Volvo Trucks.

Hvis lastebilen begynner å skli vil en rekke sensorer gi informasjon til kjøretøyets kontrollsystemer for å kunne reagere på veiforholdene. Kjøretøyets motorer benyttes sammen med andre komponenter på en intelligent måte for å hjelpe sjåføren å holde seg på veien.

Den nye funksjonen er også designet for å redusere risikoen for saksing og overstyring når man kjører uten last.

– Med Active Grip Control gir vi våre sjåfører enda bedre forutsetninger til å forsere vanskelige veier og terreng, selv under de mest utfordrende forholdene. Dette er en unik funksjon som Volvo Group har patent på, forklarer Anne Wrige Berling.

Man kan også se forbedringer når man bremser, siden funksjonen kan brukes til å styre den regenerative bremsingen uten å benytte ABS. Dette øker effektiviteten, siden man bruker mer tid i regenerering, samtidig som bremseopplevelsen blir mer sømløs.

Kilde: Volvo Trucks

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094