23948sdkhjf

Ramirent har malt seg grønne

Alle «grønne maskiner» i sortimentet skal nå være tilgjengelig på Alnabru, biodiesel fraktes ut til kundene med egne drivstoffhengere.

Ramirent har faktisk malt lokalene grønne på Alnabru og nå blir personalet trent opp i det grønne skiftet, skrives det i en svært grønn pressemelding.

– Oslo kommune har bestemt at deres bygg- og anleggsvirksomhet skal være utslippsfri innen 2025.  Som markedsleder innen maskinutleie ønsker vi nå å ta føringen på grønn utleie i Stor-Oslo. Vi konsentrere denne satsingen på Ramirent Alnabru som blir konsernets første grønne kraftsenter, sier konserndirektør Fredrik Brandal i Ramirent Norge.

"Kan virke som en gimmick"

–Vi har malt lokalene grønne og utstyrt de ansatte med ny «grønn» bekledning. Dette kan jo virke som bare en form for gimmick, men det er gjort for å signalisere og visualisere at her mener vi alvor. I tillegg er alle våre maskiner nå utstyrt med vår egen miljømerking, sier Brandal som opplyser at 75 prosent av selskapets utstyrspark nå er fossilfri og at 98 prosent av alle nye investeringer skjer innen utslippsfritt utstyr.

Kjører ut biodiesel

Distriktsleder for Ramirent Stor-Oslo, Arne Tønsberg, forklarer at det er gjort en rekke konkrete tiltak for at avdelingen på Alnabru skal bli selskapets grønne kraftsenter i Oslo-regionen.

En god del av Ramirents grønne maskinpark overføres til Alnabru og det skal kun fylles biodiesel med egne drivstoff-tilhengere med tank og pumpe for leveranse av HVO100.  En henger stasjoneres på hver av de fire lokasjonene i Stor-Oslo.

Ramirent har også inngått et lade-samarbeid med BKK/Eviny, opplyser Tønsberg.

– Vi vet at de største Co2-utslippene forkommer gjennom transport på visse tidspunkt av døgnet. Derfor legger vi nå opp til en enda mer miljøvennlig logistikk i Oslo med et kortreist og fleksibelt transportkonsept for kundene der vi benytter de minst belastede tidspunktene av døgnet. I tillegg utfører vi hurtigleveranser med elektriske varebiler på tider av døgnet hvor trafikken ikke er så hardt belastet, tilføyer konserndirektør Fredrik Brandal.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Ramirent

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157