23948sdkhjf

Scania viser styrke i januar, holder unna for Volvo - så langt

Lastebilsalget: Duellen mellom de to svenske merkene spisser seg. Volvo har mer eller mindre signalisert markedsledelse i år, men første etappe står det altså Scania på.

LASTEBILSALGET OVER 16 TONN: Vi vet det er utfordringer på leveringssiden nå, uansett biltype, så det at antall registrerte tunge lastebiler i januar gikk ned med 9 prosent målt mot januar i fjor, det var ventet.

Denne måneden ble det registret nøyaktig 400 biler, ifølge OVF. Og basert på leveringstider ved bestilling i dag, kunne vi godt ha fryktet at tallet ble lavere enn det også.

Spenningen sto derfor først og fremst mellom de to svenske, hvor kampen alså har dradd seg skikkelig til det siste halvåret.

Scania ned, Volvo opp

Trenden etter januar er imidlertid fortsatt at Scania "synker", og gikk ned 3,9 prosentpoeng i markedsandel i forhold til januar i fjor. Men da har de fortsatt pene 44,8 prosent. Det er veldig få som klager på slike andeler.

Det som er forskjellen fra slutten av i fjor er at også de fleste andre merker synker - bortsett fra Volvo og Renault. Volvo kan notere seg 38,3 prosent markedsandel i januar, opp 6,3 prosentpoeng. Renault har riktig nok bare 1 prosent markedsandel (men den var enda lavere i fjor...).

Av øvrige merker må Mercedes tåle tilbakegang. MAN har færre biler, men ikke verre enn at de scorer høyere andel i et lavere marked. DAF synker.

OG! Sisu har solgte fler bil (i entall) enn Iveco, som står med null registrerte så langt.

Heller ingen andre eksotiske lastebilmerker er registert i klassen over 16 tonn så langt. 

"Eksplosivt" på elektriske biler

Antall tunge lastebiler med elektrisk drivlinje har økt fra 3 i januar i fjor, til 12 i januar i å.

Her er det forøvrig dødt løp mellom Scania og Volvo, med 6 biler hver. Hos Scania er det P230 og L230 det går i, hos Volvo er det FE400 og FL200 som er poppis.

Antall gassbiler er omtrent som i fjor, opp fra 14 til 16. Her er det Volvo som leder hårfint foran Scania og Mercedes.

Her er topplisten januar 2022

Slik ble rekkefølgen og antall biler for topp 8 lastebilmerker over 16 tonn. Kilde er Opplysningsrådet for Veitrafikken OFV:

  1. Scania med 179 biler
  2. Volvo med 153 biler
  3. Mercedes med 35 biler
  4. MAN med 25 biler
  5. Renault med 4 biler
  6. DAF med 3biler
  7. Sisu med 1 bil
  8. Iveco med 0 biler

Opphav og kilder: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172