23948sdkhjf

Volvo Trucks med historisk stor el-avtale

Posten Norge tar grep og satser elektrisk fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

TUNG ELEKTRISK AVTALE: Posten Norge har bestilt elektriske lastebiler i et omfang som vekker oppsikt, også langt utenfor landegrensene.

– Dette er en av de største ordrene av Volvo-lastebiler med alternative drivlinjer, og uten tvil den største avtalen Volvo Trucks har gjort på elektriske kjøretøy i Norge. Dette er stort, også globalt, forteller Espen Sanne, Fleet Sales Manager i Volvo Norge AS.

Posten Norge har bestilt 29 elektriske skapbiler med 265 kWh batteri. De har samme drivverk, men kommer i litt forskjellige konfigurasjoner, fordelt på FL- og FE-modellene med henholdsvis to og tre akslinger.

Fra før har Posten Norge allerede inne en bestilling på 13 biogassbiler og tre elektriske lastebiler. Totalt sett skal Volvo Trucks levere 32 elektriske og 13 gassdrevne lastebiler til Posten Norge i 2022. 

– Vi er glade for å ha landet denne avtalen. Dette er kjøretøy vi raskt ønsker å sette i drift fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. 37 prosent av vår kjøretøypark går nå på fornybar energi og den skal økes betydelig i tiden fremover, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Postenkonsernet.

Salget av elektrisk har for alvor løsnet i Norge

Bjørn Inge Haugan, salgs- og markedsdirektør i Volvo Norge, legger ikke skjul på at den historiske avtalen betyr mye for Volvo Trucks, sett i lys av den tunge satsingen på elektriske drivlinjer. Mange følger naturlig nok med på hvordan en så stor aktør som Posten løser både dagens og morgendagens distribusjonsutfordringer.

– Det er viktig at de store er med og leder an. En såpass stor ordre forteller alle andre at regional transport med elektriske lastebiler faktisk er en løsning, fastslår han.

Haugan mener markedet har ventet på at de store produsentene kan tilby elektrisk transport som tilfredsstiller deres produktivitets- og ytelseskrav.

– Fleet sales har salgsansvar mot de store transportørene i Norge, og vi vet at de har en veldig sterk miljøstrategi. De har nok vært utålmodige på elektriske lastebiler, og de er svært glade for at vi nå kan levere produkter som er tilpasset deres bruk, sier han.

Fakta om Volvos elektriske lastebiler

  • Volvo Trucks har fem (seks inkludert Volvo VNR for det Nordamerikanske markedet) helelektriske lastebilmodeller for å dekke et vidt spekter av transportbehov.
  • Volvo FH, FM og FMX Electric er tunge lastebiler med totalvekt opptil 44 tonn. De er i salg i Europa og produksjon starter i andre halvår 2022.
  • Serieproduksjon av Volvo FL og FE Electric for bydistribusjon og avfallshåndtering startet i 2019 i Europa.
  • Produksjon av Volvo VNR Electric for Nord-Amerika startet i 2021.

Opphav og kilder: Posten Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094