23948sdkhjf

NRC Group Q4: Lønnsomheten steg med 60 millioner kroner mot Q4 20

2021 ble et godt år for NRC Group, hvor fjerde kvartal fortsetter utviklingen. NRC viser til arbeidet med å forbedre kjerneprosesser i tilbudsarbeid og prosjektgjennomføring som årsak.

GODE TALL: I dagens melding fra NRC fremkommer det at inntektene i kvartalet endte på 1,6 milliarder kroner.

Og at lønnsomheten steg med 60 millioner kroner målt mot samme kvartal i 2020.

I tillegg kommer en kontantstrøm fra drift på 149 millioner kroner, som er en forbedring på 40 millioner kroner fra året før.

Lønnsomheten målt i EBITA økte til 4,2 prosent. Hovedgrunnen skal være at tiltakene i miljødivisjonen i 2021 har vært vellykket.

Og med en god ordrebok forventer selskapet sterk vekst i omsetningen i Norge i 2022. NRC Group sikret kontakter for 1,9 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Ordreboken er dermed på 7,8 milliarder kroner, og selskapet mener de er godt posisjonert for lønnsom vekst videre.

- Jeg takker våre ansatte for innsatsen for å få selskapet på riktig spor igjen. Fokus på å forbedre interne prosesser har gitt  resultater, sier Henning Olsen, CEO i NRC Group ASA.

NRC Group er leverandør av infrastruktur i Norden med en sterk posisjon i Norge, Sverige og Finland. I Norge har selskapet tre divisjoner innen anlegg, bane og miljø. Selskapet er en totalleverandør innen jernbanerelaterte løsninger og leverer i tillegg infrastruktur til havner, kaier og broer. Miljødivisjonen utfører prosjekter for å sikre en bærekraftig opprydning og utbygging. NRC Group har hatt en betydelig vekst siden oppstarten i 2011, og er i dag en av de største innen baneinfrastruktur i Norden. NRC Group har hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo, i tillegg til regionskontorer i Norge, Sverige og Finland. Selskapet omsetter for rundt 6 milliarder og sysselsetter cirka 2 000 medarbeidere. NRC Group er notert på Oslo Børs under tickerkode «NRC» og ledes av konsernsjef Henning Olsen.

Opphav og kilder: NRC Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094