23948sdkhjf

To år med etterforsking – nå er siktelsen for uaktsomt drap henlagt

Christian Theodorsen (30) har ventet lenge på en avgjørelse.

TRANSPORTMAGASINET: Det var derfor en meget lettet tankbilsjåfør som mottok budskapet fra sin advokat 31. januar, om at saken er henlagt.

Da hadde det gått nesten to år siden han mistet kontrollen over vogntoget og hengeren traff en møtende kollega. Tross iherdig innsats på skadestedet, mistet bransjen en god kollega den dagen.

Politiet tok ut siktelse i etterkant av ulykken, mens Theodorsen hele tiden har ment at veiens beskaffenhet medvirket sterkt til utfallet av ulykken. Blant annet var veien brøytet for langt ut, og det manglet brøytestikker.

Tankbilen til Theodorsen havnet derfor utenfor asfaltkanten i møte med et annet vogntog, før hengeren traff en fjellknaus og ble slengt tilbake på veien akkurat i det vogntog nummer to passerte.

Statsadvokaten utelukker ikke at en sideforskyvning av den brøytede veibanen kan ha vært avgjørende for utfallet og at det strenge beviskravet i en eventuell straffesak dermed ikke er oppfylt.

TransportMagasinet intervjuet i 2020 Christian Theodorsen, der han fortalte om opplevelsen og hvordan han fikk støtte fra uventet hold.

Hele denne historien er nå tilgjengelig på TransportMagasinet+ (for abonnenter). 

Les del 1 her
Les del 2 her
Les del 3 her

Kilde: TransportMagasinet

KLIKK for alle artikler i TransportMagasinet PLUSS.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125