23948sdkhjf

Første DAF XG levert i Danmark - sjåføren gleder seg til 33 cm ekstra

Det er vår søsterportal transportmagasinet.dk som melder at den aller første danske XG er registrert og levert til bedriften Dansk Biotransport.

TUNGT OG LANGT: Fra stort sett alle produsenter av lastebiler meldes det om langt lengre leveringstider enn vi normal er vant med.

For DAF, som nå drar i gang med sin superspennende nye XG-generasjon, er dette til ekstra pirring av nerver hos spente kunder. 

Men da er det også helt riktig at det blir en av DAFs mest trofaste kunder som er først ut. Mer enn 80 prosent av bilene til Dansk Biotransport er i dag DAF - og bedriften har holdt seg til merket siden 70-tallet.

Det er ESA Trucks Danmark i Kolding som har stått for leveransen av bilen, en XG 530, og den skal være skreddersydd til å trekke en temmelig avansert fireakslet walking-floor tralle.

Det litt artige er jo også at danskene med nye XG jubler over vogntoglengde på 17 meter. Som redaktør Jesper B. Nielsen hos TransportMagasinet skriver:

"De helt nye DAF XG- og XG+ modeller har et 16,5 cm længere front og en 33 cm længere sovekabine, der forbedrer chaufførkomforten markant. Dermed kan DAF XG-serien med en standard EU-sættevogn på 13,60 meter fuldt lovligt være 17 meter lang og dermed en halv meter længere end tilsvarende vogntog med trækkere af andre fabrikater."

Hos Dansk Biotransport er det en temmelig rutinert sjåfør som for jobben - og for ham er det nok aller mest den innvendige lengdeøkningen som gleder:

- Jeg ser frem til å kunne boltre meg i det nye førerhuset, med ekstra 33 cm i sovekabinen, sier Jesper Sømod Jensen. Han har jobbet som sjåfør i over 30 år.

På bildet ser vi fra venstre Jesper Sømod Jensen, direktør Leo Andersen, Dansk Biotransport, og salgskonsulent Christian Lyngvig fra ESA Trucks i Kolding.

Kilde: Transportmagasinet.dk

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109