23948sdkhjf

Case viser sin nye E-serie

Case Construction Equipment har vist de første bildene av deres nye E-serie-beltegravere.

Case Construction Equipment har vist de første bildene av deres nye E-serie-beltegravere. Syv nye modeller fra 13 til 30 tonn blir tilgjengelig; CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E, CX300E. Dette er altså snakk om konvensjonelle gravere, mens korthekkene fortsatt er i D-serien.

- De første maskinene kommer tidlig i 2023, forteller Kjell Hansen hos Dagenborg Maskin i Tromsø.

De har allerede mottatt bestilling hvor en kunde var opptatt av å kunne justere hydraulikkflyten mellom bom og stikke. 

Maskinserien har fått steg V-motorer fra FPT Industrial, nytt hyttedesign, bedre føreropplevelse, forbedret hydraulikkontroll, ny undervogn og ny overvogn.

- Om vi får se en E-serie på Nordnorsk Bygg- og anleggsmesse den 10. til 12. juni, gjenstår å se, men vi skal forsøke på det, forklarer Hansen.

I Sverige har det nemlig gått en E-serie prototype på test, og om den kan ta turen til Tromsø da gjenstår å se.

Fire modus + justering

Case sitt hydraulikkstyresystem CIHS (Case Intelligent Hydraulic System) som allerede er kjent fra forrige generasjon, er nå integrert med fire nye arbeidsmodus i tillegg til muligheten med å justere hydraulikken selv. De fire modusene er Super Power (SP) for max produktivitet, Power (P) som gir ekstra kraft ved behov, Lifting (L) som optimaliserer håndtering og løfting og det fjerde moduset Eco (E) skal klare å levere dieselbesparelse på opptil 17 prosent for enkelte modeller ifølge Case.

FPT-motorer

Maskinene på 13- til 18 tonn får motoren N45 på 4,5 liter mens 6,7-literen N67 driver 21- til 30-tonnerne. Motorene bruker SCR og FPT sin patenterte Hi-eSCR2-eksosbehandlingssystem som skal være vedlikeholdsfritt og vare ut maskinens levetid. De bruker ikke EGR.

Ny nytte

- Førermiljøet er jo en av de viktigste tingene for maskinfører når de skal velge, bekrefter Hansen.

Hyttedesignet på E-serien er nytt i tillegg til at det skal ha blitt lettere å komme opp og inn i førerhytta. Skjermen ny, en 10-tommers LCD-skjerm med fem konfigurerbare knapper. Det er også ny layout på instrumentene, bedre klimaanlegg og mer oppbevaringsrom. Spakene integrert i setet og fjærer med setet.

Sikten til høyre er blitt bedre og hyttekonstruksjonen oppnår FOPS level 2.

2-veis kommunikasjon

På telematikksiden har man Case SiteConnect og SiteWatch som inkluderer geolokalisering, geo-fencing, varsel ved bruk av uvedkommende og rapporteringsløsninger.

- Det som egentlig er nytt er at maskeinen nå får toveiskommunikasjon med programvareoppdatering og feilsøking. Det kan gå fra CNH eller fra oss som forhandler.

Kilde: Case Construction Equipment / Dagenborg Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093