23948sdkhjf

Tenax skal feie helelektrisk over Norge

Anlegg og Miljøservice AS har fått agenturet for Tenax feiebiler i Norge, og de første maskinene er solgt.

Sandefjordsbedriften Anlegg og Miljøservice var på fabrikkbesøk hos Tenax med storkunden Agaia i Italia 13.-14. januar. Agaia hadde ønske om å kjøpe én maskin, men endte med signatur på to: en Tenax Evos Electra 2.0 og en Maxwind EH med oppsamler på 110L sekk.

Alt elektrisk

Italienske Tenax har produsert helelektriske feiemaskiner siden 2014. Eier av Tenax var tidligere medeier i en annen feiemaskinprodusent, men da dette ble solgt, og på forespørsel fra Frankrike begynte de å produsere helelektriske feiebiler som eneste leverandør på markedet. Disse maskinen er per i dag eneste helelektriske feiemaskiner

– Den har verken hydraulikksystem eller olje. Alt er elektrisk drevet, forteller Dag Erland Aarøe i Anlegg- og Miljøservice.

– Maskinen er på 48v og har lav spenning, som gjør at både lading, vedlikehold og lagring blir enklere for brukeren, fortsetter han.

Vises i Holland

Feiebilene fra Tenax har ifølge produsenten 8-9 t driftstid, 3t full opplading fra 0-100 prosent. Og siden de er helelektriske er det ingen fare for miljøskadelige utslipp hvis oljeslanger sprekker, noe alle vet kan skje.

Tenax produserer feiemaskiner i dag fra 0,1 til 2.0 kubikk. Men våren 2023 vil de være klare med en 5,0 kubikk maskin helelektrisk. Denne skal vises på messen i Amsterdam i sommer, med åpning for bestilling til høsten.

– Teknisk personell fra Norge er i full opplæring på fabrikken. Samtidig bygger vi opp nødvendig lager, og vi er ute i markedet for å få noen flere forhandlere i Norge på disse, opplyser Aarøe.

– Vi ser frem mot å få maskinen til Norge. Vi har stor tro på Tenax, som har markedets fabrikk og lengst erfaring på sitt område.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078