23948sdkhjf

Kjører 22,5 tonn vann fra Fyresdal til Ukraina

Tor Edvin Aase og Kim Rune Tollefsen fra transportbedriften Sakarias Nesheim i Rogaland kjører tirsdag med nødhjelp til Ukraina.

NØDHJELP: De to yrkessjåførene ønsket å hjelpe. De undesøkte muligheten, og nå er bil og henger lastet med 22,5 tonn med vannflasker. De to gjør reisen som en dugnad, og bedriften Sakarias Nesheim stiller med bil, henger og diesel.

- Vi jobber i samme firma og pratet sammen om at det hadde vært bra å kunne bidra med å kjøre nødhjelp, sier Aase på telefon rett før han skal starte å laste skapbilen og hengeren i Fyresdal. På bildet står han foran bilen de skal kjøre.

Han innrømmer at de sjekket litt muligheter før de spurte sjefen om lov.

- Vi ønsket å gjøre dette sammen med noen som er seriøse, og vi fant den turen som Bjørn Erik Ovensen arrangerer. Samtidig sjekket vi muligheten til returlass, sier Aase.

Tungt.no har tidligere skrevet om transportene som Ovesen organiserer...

Aase og Tollefsen spurte daglig leder Stig Arne Nesheim om det var noen muligheter for å låne en bil, ta seg fri, og reise med et lass nødhjelp. De fikk tommel opp.

- Transporten er 22,5 tonn flasker med vann fra Fyresdal. Det blir 37 paller på gulvet og 7 paller på bom. Transporten ble lastet mandag, og turen starter tirsdag denne uken med ferge fra Oslo. Vi skal kjøre sammen med andre vogntog organisert av Bjørn Erik Ovesen, sier Aase.

Han har selv hatt mange turer tidligere med bulkbil i Europa for Jørgensen Transport. Nå skal han kjøre skapbil med henger, noe han gleder seg litt ekstra til. Skapbilen er en Volvo 750 som han bruker i sin daglige jobb.

- I tillegg til å igjen kunne kjøre nedover på kontinentet, så er det ekstra godt å vite at vi hjelper folk som er i nød, sier Aase.

Han innrømmer at de har litt blandede følelser for turen, men at de føler seg trygge på opplegget.

- Vi regner med at Ovesen som organiserer har full kontroll, og vi føler oss sikre på at dette er trygt, sier Aase.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078